Web Analytics

Întreținerea și amenajarea grădinii tale

de | 3.03.2022 10:47 | Actualitate

Pe lângă amenajarea locuinței este foarte importantă și amenajarea curții tale, a grădinii sau a terasei. Aceste amenajări se fac după gustul tău, să fie potrivite stilului pe care îl abordezi, și după tendințele în modă. Alege materiale de calitate, culori și mobilier și corpuri de iluminat în așa fel încât să obții un loc de relaxare și de odihnă.

Cum să îți amenajezi grădina?

Bineînțeles că oricine dispune de o curte va dori să aibă spațiu verde. Este foarte important că după o zi plină de activități, poate că îți petreci foarte mult timp în oraș, printre clădiri de ciment și îți dorești să te conectezi cu natura, să revii acasă și să te poți conecta cu natura. O grădină frumos amenajată va dispune de alei, de spații verzi tip gazon de straturi cu flori și chiar de pomi fructiferi sau copăcei ornamentali. Vei avea nevoie să asiguri o întreținere corespunzătoare a spațiului pentru a te bucura de el așa cum este. O motocoasă ergonomică te poate ajuta să îngrijești gazonul corespunzător, poți opta pentru modelele ce sunt utile unde alte echipamente de tăiere a ierbii nu sunt eficiente. Vei avea nevoie și de ferăstrău pentru cosmetizarea pomilor sau de sapă și alte unelte pentru grădină.

Sursa de imagine: Miljan Zivkovic / Shutterstock.com

Motocoasa se numără printre uneltele cu aplicabilitate ridicată, ce permite menținerea aspectului impecabil al gazonului. Din punct de vedere al dimensiunii şi alimentării există o varietate mare de tipuri, aşa că alegerea modelului potrivit este o sarcină relativ simplă. Dacă ai o peluză mare, poţi opta pentru varianta ergonomică, alimentată cu carburant, prevăzută cu motor puternic. Acestea sunt eficiente și pentru lucrări de finețe întrucât sunt dotate cu accesorii speciale în acest sens.

Îngrijirea pomilor fructiferi

Pentru a avea o grădina îngrijită și a te bucura de fructele crescute în curtea ta trebuie să te ocupi foarte bine de pomii fructiferi. Aceștia necesită anumite lucrări care vor duce la o productivitate crescută, protecție împotriva dăunătorilor și aspect frumos. Aceștia trebuie tunși, acest proces se face de obicei primăvara devreme când încă nu au început să vegeteze. Apoi trebuie să îi stropești cu anumite substanțe care vor proteja pomii de dăunători și care vor oferi nutrienți pentru pom. Te poți folosi de un pulverizator cu care să faci acestea tratamente și asigură-te că te informezi corect în așa fel încât să folosești substanțe cât mai naturale. Toamna este de preferat să sapi pământul de la baza pomilor, pentru a aerisi rădăcinile.

Sursa de imagine: VH-studio / Shutterstock.com

În cazul în care numărul pomilor fructiferi nu este mare poţi opta pentru un pulverizator cu capacitate mică, este totuşi indicat să alegi accesorii potrivite ca întregul proces să fie unul ergonomic. Pentru grădini cu mulți pomi fructiferi poţi opta pentru un pulverizator alimentat cu benzină, ce furnizează autonomie ridicată de lucru. Există dispozitive ergonomice şi eficiente ce ajută la realizarea impecabilă a operaţiunilor se apropiere, esenţiale în vederea combaterii bolilor şi dăunătorilor. 

Amenajarea spațiului de relaxare

Evident că în grădina trebuie să ai un loc de relaxare, unde să îți bei cafeaua în diminețile caldă sau să citești o carte, un loc unde să îți inviți prietenii la un pahar de vin sau să asculți o muzică relaxantă seara. Pentru amenajarea acestui spațiu alege o mobilă de gradină modernă, comodă și ușor de întreținut. De asemenea, folosește perne și lumini pentru a transforma spațiul într-unul primitor și călduros.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *