Web Analytics

„Întrebaţi-i pe cei de la PSD Piteşti, nu ştiu istoria dânsului”

de | 11.07.2018 21:30 | Actualitate

3 valeca 1252# Spune Șerban Valeca despre numirea controversată a lui Radu Bănică la Cadastru

De la 1 iulie, Radu Bănică a fost numit director la OCPI Argeș. Asta deși, așa cum Jurnalul de Argeș a dezvăluit în premieră acum patru luni, Radu Bănică este cercetat pentru abuz în serviciu, după ce a semnat un titlu de proprietate pentru un teren mutat de la Bradu la Pitești și din care jumătate a ajuns, în final, la rudele sale. Dosarul, aflat deocamdată in rem, vizează o retrocedare ilegală de terenuri, prin mutarea a 6.400 mp de teren de la Bradu în Pitești, chiar în spatele Stadionului Nicolae Dobrin. Dezvăluirile din Jurnalul de Argeș au fost ulterior preluate și de presa centrală. Jurnalul de Argeș a vorbit cu senatorul Șerban Valeca, președintele PSD Argeș, și cu Cristian Gentea, președinte executiv PSD Argeș, legat de numirea lui Radu Bănică la Cadastru în ciuda faptului că numele său apare într-un dosar la DNA.

Şerban Valeca: „Domnul Bănică a fost singurul nominalizat din partea PSD Argeş”

Legat de motivele ce au stat la baza numirii lui Radu Bănică în funcția de director la OCPI Argeș, senatorul Șerban Valeca spune că ”e membru al PSD și consilier local și am înțeles că e din branșă acolo. Domnul Bănică a fost singurul nominalizat din partea PSD Argeș pentru funcția de director”. Legat de faptul că Radu Bănică apare într-un dosar la DNA, Șerban Valeca a fost foarte laconic: ”Întrebați-i pe cei de la PSD Pitești, nu știu istoria dânsului”.

Cristian Gentea: „Eu nici nu credeam că se mai face numirea sa la Cadastru”

3 gentea 1252Am vorbit și cu Cristian Gentea legat de numirea lui Radu Bănică la Cadastru în ciuda faptului că numele său apare într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupție. „Când a fost nominalizat, nu știam de acel dosar. Apoi ați scris voi în Jurnalul de Argeș. După ce a apărut articolul din Jurnalul de Argeș, l-am chemat pe Radu Bănică și am stat de vorbă. Mi-a spus că nu a fost audiat până acum în niciun dosar. Eu nici nu credeam că se mai face numirea sa la Cadastru. Am aflat și eu săptămâna trecută că a fost numit”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii