Web Analytics
scris luni, 07.10.2024

Interzicerea mașinilor diesel. Decizie luată în Europa vineri, 4 octombrie: Nu renunțăm

Decizie importantă într-unul din cele mai importante oraşe din Europa, privind automobilele cu motoare diesel. Bruxelles-ul a decis să întârzie interzicerea anumitor mașini diesel, stârnind reacții diverse în rândul opiniei publice. Măsura vine pe fondul unei controverse mai mari legate de politicile climatice adoptate la nivel european – scriu cei de la capital.ro.

Interzicerea mașinilor diesel. Decizie luată în Europa vineri, 4 octombrie: Nu renunțăm

Citește și: Din 1 ianuarie 2025 se aplică „Rovinieta de Braşov”. Ce trebuie să facă șoferii

Conform Bloomberg, autoritățile locale din Bruxelles, au votat vineri, 4 octombrie, o lege care prelungește cu doi ani aplicarea reglementărilor menite să limiteze accesul vehiculelor diesel Euro 5 în zona cu emisii reduse a capitalei Belgiei, care se întinde pe 161 kilometri pătrați. Această amânare vine după un șir de decizii similare luate în alte orașe din Flandra, Belgia, și reflectă o tendință mai largă de ezitare în implementarea măsurilor ecologice.

Contextul acestei amânări

Contextul acestei amânări este marcat de presiuni politice semnificative la nivel european, în special în lumina recentei decizii a Uniunii Europene de a suspenda o lege importantă pentru combaterea defrișărilor globale.

Această amânare a intervenit cu o săptămână înainte de alegerile locale din Belgia, ceea ce a intensificat speculațiile privind motivațiile politice din spatele deciziei. Pe de altă parte, susținătorii amânării spun că aceasta este o măsură necesară pentru a ajuta cetățenii, în special pe cei afectați de pandemia de Covid-19 și criza energetică recentă.

Impactul asupra locuitorilor din Bruxelles

Decizia de a amâna interzicerea vehiculelor diesel a fost primită cu o reacție mixtă, iar criticii susțin că aceasta va avea un impact negativ asupra calității aerului din oraș.

Articol preluat. Citiți mai multe AICI.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...