Web Analytics

Interzicerea circulației pe timpul nopții, cursuri online și reintroducerea adeverințelor și declarațiilor pe propria răspundere-într-un document neoficial care circulă pe internet

de | 5.11.2020 20:36 | Actualitate

 
Klaus Iohannis a anunțat, în această seară, noi măsuri stricte de restricție care ar urma să intre în vigoare în perioada următoare. Președintele, care a prezidat ședința de Guvern a anunțat că circulația pe timpul nopții va fi interzisă, măștile vor fi obligatorii peste tot, în toată țara, târgurile și piețele vor fi închise, iar școlile vor trece toate în online. Premierul Ludovic Orban a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de luni.
„Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 9:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior. Măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis urmează să fie propuse în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe și mai apoi aprobate în ședința de guvern”.
Citește și Carantină în Argeș!
Deocamdată a apărut pe online un draft, neoficial, al hotărârii CNSU în care se vorbește despre restricționarea circulației pe timpul nopții și despre reintroducerea obligativității adeverințelor de la angajator și a declarațiilor pe propria răspundere.
Citește și Gata! Ieșim din casă numai pe bază de adeverință de serviciu sau declarație pe propria răspundere!
„Mâine vom organiza alt CJSU unde vom aplica restricțiile naționale și, în funcție de libertatea pe care o vom avea, vom aplica si alte restricții”, anunță prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.  „Facem precizarea că documentul intitulat “HOTĂRÂREA CNSU numărul 52” care circulă în diferite medii nu este un document care a fost adoptat în CNSU!
La momentul adoptării unei hotărâri, aceasta va fi făcută publică, ca de fiecare dată.
Vă rugăm să nu popularizați documente atribuite CNSU dar netransmise oficial pentru a nu induce în eroare populația cu privire la măsurile ce urmează a fi adoptate”, a mai transmis acesta.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii