Web Analytics

Interviu în vremuri de coronavirus cu Ionuţ Badea, antrenor principal FC Argeş: „Sper să ne putem antrena, dar va prima sănătatea oamenilor”

de | 19.03.2020 13:35 | Sport

# Care este starea de spirit în rândul fotbaliștilor de la FC Argeș?
– Starea sportivă este una bună acum, de normalitate, după primele două meciuri din care am fi meritat mai mult. Apoi, în urma ultimului meci, cu Pandurii, mai acumulăm 3 puncte împotriva unei echipe tinere, entuziaste, căreia nu trebuie să îi faci cadouri, să nu-i dai încredere…
# Considerați că toate posturile sunt acoperite la momentul de față? Ați mai avea nevoie de vreun fotbalist?
– Este o întrebare închisă, fără răspuns în momentul în care ne aflăm. Orice jucător care ar putea deveni disponibil sau liber pentru echipa noastră ar avea nevoie de timp de integrare, de pregătire fizică, șamd…
# Cum afectează această perioadă de pauză legată de Covid-19 echipa din toate punctele de vedere?
– Nu putem fi afectați mai mult decât celelalte competitoare. În tot acest timp, în condițiile în care vom fi lăsați să ne antrenăm, îi vom recupera după accidentări pe Prepeliță, Nini Popescu și Năstăsie.

„Termenul de 31 martie de reîncepere a campionatelor poate fi prelungit”

# Care ar fi programul echipei în această perioadă de pauză competițională?
– Jucătorii au avut liber până marți, cu situații individuale de pregătire în cadru izolat. În condițiile în care lucrurile vor fi stagnate ca număr de cazuri sau nu vor fi cazuri în zona noastră, echipa își reia pregătirile. Predicția, din păcate, nu-i îmbucurătoare. Termenul de 31 martie de reîncepere a campionatelor poate fi prelungit. Noi oricum vom avea încă o săptămână în care nu vom juca, decizie aferentă retragerii echipei Daco-Getica. Sper să ne putem antrena, pentru a nu pierde ritmul de joc, pregătirea, dar în primul rând vor prima sănătatea oamenilor și stoparea acestei pandemii.
# Există indisponibilități în acest moment? Dacă da, specificați nominal fiecare caz.
– După cum am zis și în răspunsurile de mai sus, indisponibilitățile Prepeliță, Nini Popescu și Năstăsie, dar și Grecu, accidentat recent, vor reveni la antrenamente și vor recupera și pregătirea. Primii doi deja au reintrat cu echipa și trebuie să recupereze doar pregătirea precompetițională pierdută, în timp ce Năstăsie încă își recuperează ligamentul colateral intern, lezat la meciul de la Cluj, iar Grecu va reveni în două săptămâni cu echipa.

„Previziunile la Centrul de copii sunt deocamdată reduse…”

# Ce ne puteți spune despre regulamentul FRF în privința juniorilor folosiți la meciurile de campionat?
– Este o întrebare foarte bună, în contextul tot mai multor voci și acțiuni contra acestei reguli. Am avut discuții inclusiv în cadrul comisiei tehnice a Federației Române de Fotbal, al cărei vicepreședinte eram atunci când activam ca antrenor federal la echipa națională. Concluzia mea este că ar fi trebuit să se rămână la obligativitatea de a avea un singur jucător sub vârstă în loc de doi. Este o forțare majoră și afectează antrenorii, evoluția echipelor și creșterea jucătorilor sub vârstă… Noi suntem norocoși că avem în momentul acesta calitate și putem construi mai departe.
# Ce perspective există pentru echipa mare de la Centrul de copii și juniori?
– Vorbind cu Mihai Ianovschi, șeful Centrului de Copii și Juniori, pot spune că previziunile sunt deocamdată reduse, urmând ca în următorii doi-trei ani să avem mai multe soluții.
# Cum au reacționat cerințelor în privința meciurilor oficiale cei nou-veniți la echipă?
– Deslandes este un jucător cu potențial foarte mare pentru vârsta de 22 de ani, pe care o are, dar nu a mai jucat demult și trebuie să fim atenți la cât îl vom încărca în perioada asta, pentru că a fost adus să joace pe poziția de fundaș central. Turkovic dublează poziția de atacant și mă aștept să fie un jucător de care ne vom folosi în continuare, iar Mirică dublează poziția de jucător sub vârstă a lui Matiș, cu reale calități de forță explozivă și agresivitate, care însă trebuie centrată pe scop…

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii