Web Analytics

Interpelare a senatorului Dănuţ Bica privind stadiul digitalizării învăţământului preuniversitar din România

de | 24.11.2022 12:30 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat în ședința Senatului Ligiei Deca, ministrul Educației, în ceea ce privește stadiul digitalizării învățământului preuniversitar din România. Parlamentarul de Argeș susține că, în ultimii trei ani, guvernele conduse de premieri liberali au inițiat un proces real de digitalizare a sistemului de învățământ din țara noastră. În contextul pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2, care a forțat trecerea temporară a educației în mediul online, conectarea a mii de unități școlare la internet de mare viteză, achiziția de tablete, computere portabile și licențe pentru derularea cursurilor online au reprezentat rezultate concrete ale acestei perioade, care au accelerat tranziția sistemului național de învățământ către o formă modernă de organizare.

Dănuț Bica: ”Cu toate acestea, odată cu revenirea la desfășurarea procesului educațional în format fizic, elevii au continuat să se confrunte cu problema deosebită a ghiozdanelor supraîncărcate cu manuale, caiete și materiale auxiliare. În multe situații, un ghiozdan depășește 8-10 kg, reprezentând circa un sfert din masa școlarului care îl poartă. Această situație poate avea efecte nefavorabile asupra stării de sănătate și dezvoltării armonioase a copiilor, în special a celor din ciclurile primar și gimnazial. Având în vedere angajamentele asumate prin Programul de guvernare 2021-2024 cu privire la digitalizarea procesului de învățământ, vă solicit următoarele precizări: Care este stadiul conectării la internet a unităților de învățământ din România? Dar a celor din județul Argeș?; Care este stadiul operaționalizării Bibliotecii Virtuale pentru elevi? Ce dificultăți au fost întâmpinate în implementarea acestui proces și care sunt sursele de finanțare utilizate?; În condițiile în care realizarea manualelor digitale ar rezolva în mare parte problema ghiozdanelor încărcate excesiv, când preconizați că elevii români vor avea la dispoziție formatul electronic pentru toate manualele din programa școlară?”.

Citește și Dănuţ Bica, senator PNL de Argeş: „Mai mulţi bani pentru protejarea cetăţenilor, susţinerea economiei, dezvoltare locală şi atragerea fondurilor europene”

Citește și Utilizarea de către România a fondurilor europene nerambursabile, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *