Web Analytics

Interlopii care au bătut doi poliţişti din Curtea de Argeş, condamnaţi la închisoare cu executare

de | 5.07.2017 20:36 | Actualitate

4 politist iordache laurentiu# În plus, Constantin Dincuță trebuie să plătească despăgubiri de aproape 50.000 de lei celor două victime # Sentinţa este în primă instanţă
Săptămâna trecută, la Judecătoria Râmnicu Vâlcea s-a dat verdictul în procesul interlopilor care au bătut doi polițiști din Curtea de Argeș. Constantin Dincuță și Mucenic Curpaș au fost condamnați la închisoare cu executare și trebuie să plătească despăgubiri de aproape o jumătate de miliard de lei vechi celor două victime. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

La începutul lui 2016, a făcut mare vâlvă cazul celor doi poliţişti din Curtea de Argeş bătuţi în plină stradă de către doi interlopi, în cursul nopţii de 15 spre 16 ianuarie. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş.
După un an și jumătate de procese, Constantin Dincuță a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, pedeapsă la care se vor mai adăuga 1.197 zile închisoare dintr-un rest de pedeapsă neexecutat pentru o altă condamnare din 2015.
În ceea ce îl privește pe Mucenic Curpaș, acesta a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare.
Instanța l-a obligat pe Constantin Dincuță la plata a 17.500 lei despăgubiri către Laurențiu Iordache și 30.500 lei către Cornel Oprescu.

Ce au spus interlopii după ce i-au bătut pe polițiști: „Ce, mă, ăștia sunt gabori…”

Pe 15 ianuarie 2016, Constantin Dincuță și Mucenic Curpaș, se aflau în stare de ebrietate în parcarea de la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, acolo unde erau și două mașini de poliție în misiune. În momentul în care Cosmin Dincuță s-a apropiat de unul dintre autoturismele de poliție, acesta a exclamat: „Uite, bă, prietenii noștri polițiștii”. Constantin Dincuță a plecat de lângă cei trei care-l însoțeau, îndreptându-se spre portiera stângă față a autoturismului unde se aflau Laurențiu Iordache și Cornel Oprescu. Ce a urmat? Cosmin Dincuță s-a îndreptat către cei doi, având brațele ridicate, ca și cum ar fi vrut să-i îmbrățișeze, afirmând „uite-l pe prietenul meu…”, iar în momentul următor i-a lovit cu pumnii pe cei doi polițiști.
Agentul Cornel Oprescu a reușit să se retragă câțiva pași și să ceară telefonic ajutorul altor colegi.
În scurt timp, Mucenic Curpaș a venit lângă Cosmin Dincuță, iar cei doi au început să-l lovească cu pumnii în față pe subcomisarul Laurențiu Iordache. Ca urmare a loviturilor primite, polițistul a căzut la pământ lângă mașină. Și, după cum spun procurorii, „Mucenic Curpaș s-a îndepărtat de Laurențiu Iordache, timp în care Cosmin Dincuță striga la polițist: «Na, Iordache, mi-ai făcut dosare penale? Ce, ești de la gardă? Îți dau eu gardă». În momentele imediat următoare, Mucenic Curpaș s-a întors în direcția lui Laurențiu Iordache, care era căzut la pământ, afirmând: «Ce mă, ăștia sunt gabori…», lovindu-l de mai multe ori cu pumnul în zona corpului.
Cosmin Dincuță a încercat să îl lovească și pe al treilea polițist, însă a renunțat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii