Web Analytics

Intensificarea rugăciunilor și dezinfectarea bisericilor, recomandarea Eparhiei Argeșului

de | 13.03.2020 12:15 | Actualitate

 

Eparhia Argeșului a transmis, astăzi, o adresă către toate protoieriile din județ, cu obligațiile pe care le au preoții pentru a preveni răspândirea Covid-19.

“Vă facem cunoscută îndatorirea de a transmite parohiilor din cadul protoieriei obligația de afișare la avizierul oficiului parohial sau la intrarea în biserică a afișului poster cu recomandările împotriva Coronavirusului se vor multiplica în cadrul Protoieriei prin mijloace proprii și vor fi distribuite parohiilor urgent.

În această perioadă considerăm necesară intensificarea rugăciunii pentru vindecare de boli, izbăvire de primejdii și pentru întărirea spirituală a celor care îi îngrijesc pe cei suferinzi.

În acest sens, Patriarhia Română a alcătuit o Rugăciune specială, anexată prezentei, care se va citi de către clerici îniante de Otpustul Sfintei Liturghii, a Vecerniei sau a celorlalte slujbe bisericești săvârșite.

Ca măsură eficientă preventivă, se recomandă preoților punerea la dispoziția credincioșilor la intrarea în biserică, a soluțiilor dezinfectante pentru mâini și șervețele, pentru evitarea transmiterii virusului.

Ținând seama că în biserici uneori se pot produce aglomerări, recomandăm începerea Sfintei Liturghii mai devreme decât ora obișnuită.

Pentru a garanta un climat decent și de siguranță în desfășurarea slujbelor religioase din această perioadă, recomandăm preoților să asigure în fiecare biserică dezinfectarea frecventă a căilor de acces, a obiectelor atinse des de către credincioși, precum și o bună sonorizare.

Împreună cu membrii Consiliului Parohial, preoții vor veghea la evitarea aglomerării în biserici, iar în astfel de situații să recomande credincioșilor ascultarea slujbelor din exteriorul bisericii”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. – Credinta il ajuta mult pe omu’/om ! Multi si foarte multi se dau „distepti” de nu mai pot, dara cam put la creiere / cand isi dau seama c-au zbarcit-o, deja este prea tarziu sa mai fie oameni !