Întâlnire de gradul trei! Preşedintele Tecău şi consilierul Narcis Sofianu au fost în prima zi de şcoală la „Castelul Piraţilor”

de | 17.09.2015 20:28 | Actualitate

În prima zi de şcoală, instituţia de învăţământ privată „Castelul Piraţilor” şi-a întâmpinat elevii şi preşcolarii cu festivităţi de excepţie, la care au luat parte cadrele didactice, părinţii, dar şi invitaţi speciali.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa preşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău, care a venit împreună cu soţia sa, Cristina Tecău, inspector de specialitate al ISJ Argeş, a Olimpiei Doru, preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Argeş şi a consilierului judeţean Narcis Sofianu. Instituţia de învăţământ a primit şi un dar din partea preşedintelui CJ Argeş: o icoană reprezentându-l pe Sf. Spiridon, ocrotitorul copiilor. După discursurile invitaţilor, programul a continuat cu un moment artistic oferit de micul tenor Alex Pîrvu, devenit celebru după participarea sa la emisiunea Next Star. „Această unitate a fost înfiinţată în anul 2007 şi a pornit cu o grădiniţă. Şcoala primară funcţionează din anul 2011. Suntem în discuţii cu Casa Regală pentru a primi înaltul său patronaj, dar şi cu anumite instituţii din Anglia pentru a ne promova ca şcoală internaţională. Până acum, peste 100 de copii au promovat grădiniţa şi au mers mai departe la şcoală. Unii dintre ei au ales să rămână la noi. Alţii au mers la instituţiile de stat şi sunt participanţi la olimpiade şi la concursuri, deci sunt printre cei mai buni, ca urmare a educaţiei deosebite de care au avut parte la grădiniţa Castelul Piraţilor”, ne-a spus Cătălin Gherzan, managerul unităţii şcolare.

Singura şcoală primară particulară din Piteşti

„Castelul Piraţilor” deţine singura şcoală primară privată din Piteşti, având totodată şi grupe de preşcolari şi clase de tip After School. Este o instituţie de învăţământ cotată de ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar) drept una dintre cele mai complexe din punct de vedere al dotărilor, calităţii educaţiei şi al pregătirii cadrelor didactice. Un avantaj extraordinar pentru copii şi foarte apreciat de părinţi este posibilitatea de continuare a studiilor ca elev în acelaşi mediu devenit familiar, în care preşcolarii au crescut şi s-au dezvoltat. Şcoala „Castelul Piraţilor” dispune de dotări moderne, cum ar fi: săli de clasă spaţioase, mobilier ergonomic, materiale didactice gratuite (cărţi, caiete, ustensile de scris), sală de sport, laboratoare de informatică şi astronomie, bibliotecă, bucătărie proprie, sală de mese, sală de recreere şi odihnă, cabinet medical, cabinet de consiliere psihologică, teren de joacă în aer liber şi microbuz şcolar. Grădiniţa dispune de 4 săli de grupă spaţioase cu grup sanitar propriu, bucătărie proprie avizată şi autorizată, două săli pentru servit masa, cabinet medical, sală de calculatoare, sală de sport, dormitor cu unică funcţionalitate, sală de festivităţi, teren de joacă în aer liber şi microbuz.
Iustina Harco-Burcea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii