Web Analytics

Instituția Prefectului: „Toate instituțiile cu atribuții de control sunt pe teren”

de | 8.07.2020 10:24 | Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, face apel la cetățeni să poarte masca de protecție, să evite zonele aglomerate și să respecte distanțarea fizică și igiena mâinilor, mai ales că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri COVID.

“Toate instituțiile cu atribuții de control sunt pe teren, este operațional și în Argeș numărul de TelVerde (0800800165) la care cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Vom face tot ceea ce este instituțional posibil să verificăm modul cum se respectă măsurile. În funcție de ritmul de creștere a numărului de cazuri pozitive din Argeș vom fi deschiși să aplicăm și alte măsuri, mai dure decât în acest moment. Nu ne dorim acest lucru și sperăm ca cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile de prevenire a infecției cu noul coronavirus”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

În ultimele 24 de ore polițiștii argeșeni au efectuat verificări la 52 de societăți comerciale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare de totală de 10.750 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Jandarmii argeșeni au aplicat și ei 3 amenzi în valoare de 3500 lei și 8 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise.
Pompierii au verificat două societăți comerciale și 110 persoane, dintre care 12 au fost surprinse nepurtând masca de protecție în spații închise. Reprezentanții ISU Argeș au aplicat avertismente și amenzi în valoare totală de 1000 lei.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii