Web Analytics

Instanţele din Argeş nu s-au lăsat păcălite / Familia Inquieto a încercat fără succes să încaseze asigurarea unui Rover furat, chipurile, în Italia

de | 31.12.2020 13:12 | Actualitate, Dezvăluiri

În urmă cu doi ani, adică în 2018, anul în care administratorul Nicola Inquieto a fost reținut în baza unui mandat european eliberat de procurorii anti-mafia din Napoli, SC Daniela Construcții SRL a început lupta în justiție pentru recuperarea pagubei rezultate în urma furtului unui Land Rover deținut de firmă. S-a solicitat instanței să oblige firma de asigurări cu care era încheiată polița Casco la plata sumei de 42.068 euro, precum și dobânda legală pentru sumele datorate. S-a mai cerut ca dobânda să fie calculată de la data producerii evenimentului asigurat (16.02.2017) până la data plății efective. Cum au stat lucrurile? Giuseppe Inquieto, fratele lui Nicola, cel care a și fost absolvit de vina asocierii de tip mafiot și spălare de bani, este cel care a reclamat la postul de carabinieri din Aversa, localitatea de domiciliu a familiei Inquieto, dispariția Land Roverului. Se pare însă că acesta s-a cam încurcat în declarații.
Citește și Presa italiană, despre divorţul nevestei piteştence de Nicola Inquieto: „Camorra şi inimi frânte”
Citește și Soţia lui Inquieto, asaltată de creditori. O familie din Anglia, înscrisă ultima la masa credală
Mai întâi a spus că odată cu mașina au fost furate și cheile și documentele, însă apoi a revenit și a zis că acestea se aflau, de fapt, într-o geantă din piele care se afla în holul casei, în interiorul unui dulap închis cu cheia, şi nu în interiorul autoturismului, cum declarase anterior. Și că și acesta, dulapul, ar fi fost spart. Numai că Judecătoria Pitești a respins cererea de despăgubire de 42.000 euro, pe motiv că nu s-au respectat clauzele contractuale și că asigurătorul nu datorează indemnizație dacă riscul asigurat a fost produs cu intenție de către asigurat… În traducere aproximativă, asta ar însemna că furtul Roverului ar fi fost înscenat pentru încasarea asigurării. În fine, lucrurile nu s-au oprit aici, pentru că avocații reclamantei (SC Daniela Construcții SRL) au adus critici soluției, au formulat recurs și în cele din urmă apel, care a fost respins ca nefondat. Altfel spus, finita la comedia!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii