Web Analytics
scris joi, 21.03.2024

Inspectorii antifraudă vor trebui să treacă anual de verificări psihologice și de integritate

După doar câțiva ani de la eliminarea lor, Guvernul a decis să reintroducă funcțiile specifice la nivelul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul Fiscului. În acest sens, inspectorii antifraudă vor trebui să treacă anual, cel puțin o dată, de verificarea psihologică și de verificarea integrității.

Inspectorii antifraudă vor trebui să treacă anual de verificări psihologice și de integritate

Citește și: Copii cu dizabilități, închiși în apartamente de mai bine de un an

Reapariția funcțiilor publice specifice din cadrul DGAF este prinsă în OUG 23/2024. Actul normativ urmează să fie pus în aplicare de Executiv în perioada următoare, în contextul unei reorganizări a activității Fiscului.

„Personalul Direcției generale antifraudă fiscală este compus din funcționari publici, cu funcții publice generale sau specifice, și din personal contractual. Funcțiile publice specifice utilizate în cadrul Agenției pentru Direcția generală antifraudă fiscală sunt funcții publice specifice de conducere de inspector general antifraudă, inspector general adjunct antifraudă, inspector șef direcție antifraudă, inspector șef serviciu antifraudă și funcții publice specifice de execuție din clasa I de inspector antifraudă”, prevede ordonanța.

Astfel, ocuparea posturilor aferente funcțiilor specifice urmează să se facă în conformitate cu prevederile din Codul administrativ (OUG 57/2019) legate de ocuparea funcțiilor publice. Cei care ocupă funcții specifice la DGAF au drepturi și îndatoriri speciale de serviciu, care trebuie stabilite prin statutul finanțistului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *