Web Analytics
scris sâmbătă, 20.01.2024

Inspectoratele pentru Situații de Urgență, schimb de informații cu Protecția Consumatorilor în urma incendiului de la Ferma Dacilor

Inspectoratele pentru Situații de Urgență (ISU) de la nivelul fiecărui județ vor colabora, în acțiunile de control ale firmelor, cu Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor, printr-un „flux informațional”, pentru a semnala dacă o echipă de control găsește nereguli privind siguranța la incendiu. Măsura vine la mai puțin de o lună de la incendiul de la Ferma Dacilor, în care și-au pierdut viața opt persoane. Firma care deținea complexul nu avea autorizație de incendiu.

Inspectoratele pentru Situații de Urgență, schimb de informații cu Protecția Consumatorilor în urma incendiului de la Ferma Dacilor

Citește și: Sumă uriașă, cheltuită de statul român anul trecut pentru a aduce în ţară persoanele urmărite internaţional


Decizia a fost luată după ce președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avut o întâlnire de lucru cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat și alți specialiști din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), conform hotnews.ro. „Ținând cont de atribuțiile conferite de lege fiecărei instituții implicate, s-a convenit să fie realizat un flux informațional între Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor, în așa fel încât, comisarii ANPC să fie în permanentă legătură cu structurile de prevenire ale ISU, la nivel local, iar în situația în care, în îndeplinirea atribuțiilor de control, aceștia constată încălcări ale normelor privind siguranța la incendiu, inspectorii de prevenire să fie anunțați în timp real, pentru dispunerea măsurilor legale în acest sens”, se arată într-un comunicat de presă al DSU.
Comisarii ANPC vor putea semnala către Inspectoratele pentru Situații de Urgență atunci când găsesc nereguli care sunt de competența ISU.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *