Web Analytics
scris joi, 05.01.2023

Înscrierea copiilor în unităţile de stat, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Situația înscrierii și reînscrierii copiilor în unitățile de educație antepreșcolară și preșcolară de stat în anul de învățământ 2022-2023 a intrat în atenția senatorului PNL de Argeș, Dănuț Bica.

Înscrierea copiilor în unităţile de stat, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Parlamentarul s-a adresat ministrului Educației și a precizat că ”înscrierea copiilor în unitățile de stat care oferă servicii de educație antepreșcolară și/sau preșcolară (creșe, grădinițe) reprezintă în fiecare an un moment important, dar, în același timp, foarte stresant pentru majoritatea părinților din țara noastră. În fiecare toamnă, solicitanții din foarte multe localități constată că locurile disponibile sunt prea puține față de cele necesare, și, în consecință, grupele care se formează sunt supraaglomerate.

De asemenea, în mediul rural lipsa creșelor creează mari dificultăți pentru familiile care au copii în vârstă de până la trei ani. În consecință, printre obiectivele specifice asumate de Guvern pentru asigurarea echității și calității învățământului preuniversitar se regăsesc și cele referitoare la ”Finalizarea procesului de preluare din perspectiva conceptuală și metodologică a creșelor în sistemul național de învățământ, concomitent cu creșterea capacității de cuprindere în învățământul antepreșcolar a copiilor cu vârste între 0-3 ani”, ”Generalizarea treptată a cuprinderii copiilor de 5, 4 și 3 ani în învățământul preșcolar, până în anul 2025” și ”Construirea de creșe și grădinițe, în acord cu obiectivele privind rata de cuprindere a copiilor cu vârsta de 0-6 ani”.

În contextul celor prezentate anterior, vă solicit următoarele informații: Care a fost numărul locurilor disponibile la nivel național în creșele și grădinițele de stat la începutul anului școlar 2022-2023? Dar în județul Argeș?; Care a fost numărul solicitărilor de înscriere și reînscriere a copiilor în unitățile de educație antepreșcolară și preșcolară de stat în anul de învățământ 2022-2023 la nivel național? Dar în județul Argeș?; Câte creșe și grădinițe de stat noi au fost deschise la începutul anului școlar 2022-2023 la nivel național și în județul Argeș? Câte locuri suplimentare au fost puse la dispoziția solicitanților în cadrul acestora?; Care sunt măsurile pe care le are în vedere Ministerul Educației pentru a putea asigura, în cel mai scurt timp, înscrierea tuturor copiilor în unitățile de stat care oferă servicii de educație antepreșcolară și/sau preșcolară (creșe, grădinițe)?”.

Citește și Interpelare a senatorului Dănuţ Bica pe tema campaniei de vaccinare antigripală

Citește și Interpelare a senatorului Dănuţ Bica pe tema procesului de dezinstituţionalizare a copiilor din centrele de plasament

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *