Web Analytics

Înregistrare incendiară în Dosarul Proxeneţilor. „Morena” îi spune „peştelui” că l-a avut client pe… „şeful cel mare de la Protecţia Consumatorului”

de | 25.04.2019 13:46 | Dezvăluiri

# Prostituata mai spune pe înregistrare că bărbatul a rămas dator peste noapte pentru serviciul prestat şi a trimis şoferul a doua zi să achite diferenţa de… 1.200 lei
Un nou dosar de proxenetism a bubuit săptămâna trecută în Argeș, când polițistii au reținut 12 bărbați bănuiți de proxenetism și spălare de bani. În urma percheziţiilor au fost confiscate 7 autoturisme de lux, în valoare de peste 300.000 de euro, sume de bani în valoare de aproximativ 100.000 de lei și bijuterii, totul în urma a 42 de percheziții desfășurate de polițiștii argeșeni sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. În ordonanța de reținere din 18 aprilie a unuia dintre proxeneți, e vorba de piteșteanul Bogdan Valentin Epure, regăsim un detaliu incendiar. Una dintre prostituate a fost înregistrată când vorbea cu „peștele” ei, căruia îi spunea că l-a avut drept client pe „şeful cel mare de la Protecția Consumatorului”. Cin’ să fie, cin’ să fie? Că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a avut doi șefi în ultimii ani și amândoi piteșteni. Iar conform mărturiei fetei, în perioada când aceasta a fost înregistrată, unul dintre ei i-a fost client. Și a mai și rămas dator pentru serviciul prestat, dovadă că, tot din înregistrări reiese, șeful cel mare de la OPC și-a trimis șoferul a doua zi să mai achite o diferență de… 1200 lei.

„Peştele” Rilă s-a însurat cu una dintre cele trei prostituate pe care le exploata

Din ordonanța de reținere din 18 aprilie, emisă pe numele lui Bogdan Valentin Epure, zis Rilă, pentru infracțiunea de proxenetism în formă continuată și spălare de bani, tot în formă continuată, reiese că, în perioada 2014-2018, acesta ar fi trimis trei fete la „produs”, în București și Arad, acolo unde tinerele frecventau cluburi exclusiviste. Iar prin înțelegerea cu administratorii și responsabilii localurilor, cărora le cedau o parte din fructul muncii lor, fetele practicau cea mai veche meserie din lume. Ulterior, din veniturile obținute ilicit, proxeneții ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux. Un detaliu interesant: cu una dintre ele, P.G.C., prostituată în Elveția, Valentin Epure, zis Rilă, s-a și căsătorit în august anul trecut. De altfel, aceasta a fost găsită de autoritățile elvețiene într-un salon de masaj erotic din Veryer și transferată în România pentru audieri.

„Şeful cel mare” era un obişnuit al clubului exclusivist din Bucureşti

În dosar apar stenograme conținând interceptări despre cum împărţeau proxeneţii banii cu administratorii cluburilor, un sistem din care „să mănânce toată lumea”.
Într-o astfel de înregistrare, suspectul i se adresează uneia dintre prostituate (B.I.I.) cu apelativul „Morena”. Din exploatarea mandatelor de supraveghere tehnică a rezultat faptul că, în prima perioadă a anului 2018, Rilă a determinat-o pe aceasta să practice prostituția în București, într-un club de noapte, în timp ce locuia într-un cartier rezidențial din Militari, iar proxenetul o transporta cu mașina la locul de „muncă”.
Într-una din stenograme, „Morena” îi spune proxenetului Bogdan Valentin Epure că mai trebuie să încaseze suma de 1.200 de lei de la un client care lucrează la Protecția Consumatorului și cu care trebuie să se întâlnească în București. Cităm din înregistrare: „Nu e vorba de asta, de întârziat. E vorba că eu trebuie să mă întâlnesc în oraș să iau de la cineva 12 milioane. De la un client de al meu. E… ăsta de la Protecția Consumatorului, șeful ăl mare”. Conform unor surse apropiate anchetei, înaltul funcționar care își permitea să plătească pentru serviciile unei prostituate şi 1000 de euro (acesta era tariful fetei) era un obișnuit al clubului exclusivist din Bucureşti unde presta „Morena”. Conform fetei, era vorba despre un tip brunet, iar interceptarea telefonică s-ar fi realizat undeva la începutul lunii martie 2018…

De ce a fost acuzat Rilă şi de spălare de bani

Pe lângă activitatea de proxenetism, desfășurată în perioada 2014-2018, suspectul Bogdan Valentin Epure mai avea ca preocupare, spun anchetatorii, și activitatea de comercializare a autoturismelor de lux. Astfel, Rilă și-a achiziționat 21 de mașini de lux BMW, Mercedes, VW, precum și o motocicletă marca BMW, pe care le-a vândut, făcându-i pe anchetatori să îl învinuiască și de spălare de bani. În 2018 și-a cumpărat un teren în comuna Moșoaia, satul Smeura, cu suma de 9.500 de euro.
Bogdan Valentin Epure și ceilalți proxeneți arestați săptămâna trecută sunt acum în arest la domiciliu.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii