Web Analytics

Înmormântarea lui Mihai Săbăilă şi mai multe semne de întrebare

de | 26.02.2021 10:32 | Actualitate, Culise

Moartea, la doar 44 de ani, a lui Mihai Săbăilă, i-a înduioșat pe concetățenii săi, iar piteștenii au venit în număr mare să-i aprindă o lumânare și să-i aducă flori, atunci când rămășițele sale pământești au fost depuse în orașul natal. Cu coroane au venit și reprezentanți ai PSD (ultimul partid în care a activat și căruia i-a făcut campanie în Spania, acolo unde se stabilise Mihai) dar și ai PNL, al cărui membru fusese mai înainte. Dincolo de toată tristețea dată de dispariția unui om tânăr și cunoscut prin operele sale de caritate, trecerea sa dincolo nu a fost lipsită de mister. Asta pentru că repatrierea a fost posibilă datorită prietenilor din Spania, dar nu au fost făcute publice detalii legate de cine a donat și ce sumă s-a strâns. Ba chiar, curiozitatea unor ziariști care au dorit informații a iritat-o pe o româncă de afară. Asta după ce chiar ea ceruse insistent ajutorul pentru găsirea rudei care să semneze pentru că, în caz contrar, tânărul urma să fie incinerat de autoritățile spaniole. În fine, bine că trupul lui Mihai a fost adus în țară.
Ajuns la Pitești, în după – amiaza de vineri, 19 februarie, acesta a fost așteptat în fața bisericii Sfânta Treime, de pe Scoroboaia. Printre cei prezenți erau verii săi primari și câțiva prieteni din orașul natal. În aceste momente, unchiul său (fratele mamei), care semnase pentru aducerea în țară a lui Mihai în fața autorităților, a luat actele în primire. Însă nu le-a avut decât puțin timp în mână. Șoferul mașinii de pompe funebre a cerut suma de 1800 de lei, iar omul, care știa că repatrierea era plătită, a rămas descumpănit. O femeie a scos repede din geantă suma cerută, în bancnote de 100 de lei, și a înșfăcat actele de la reprezentantul firmei de pompe funebre. Era o rudă mai îndepărtată a lui Mihai, o cunoscută sindicalistă din învățământ, care s-a și ocupat, a doua zi, de înmormântare.
Pentru că avea responsabilitatea legală în ceea ce privea înhumarea rămășițelor pământești ale nepotului său, dar a fost deposedat de acte, unchiul lui Mihai a depus o plângere la Secția 3 de Poliție Pitești, care trebuie să descâlcească lucrurile în ceea ce privește fapta semnalată. Evident că funerariile au continuat și, sâmbătă, 20 februarie, Mihai Săbăilă a fost așezat, să își doarmă somnul de veci, lângă mama sa, în cimitirul Sf. Gheorghe.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Doi înalţi reprezentanţi ai Partidului Popular Andaluz s-au întâlnit cu preşedintele PNL Spania

Citește și PNL Diaspora Spania, alături de victimele atentatului din Barcelona

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii