Web Analytics
scris marți, 08.10.2024

Înmatriculările de mașini electrice, în cădere liberă. Bonusurile acordate de stat, principala cauză

Piața de automobile electrice din România a consemnat o scădere cu aproape 40% a înmatriculărilor, în primele 9 luni ale acestui an. Principala cauză o reprezintă reducerea semnificativă a bonusurilor acordate de statul român prin programul Rabla, potrivit realitatea.net.  

Înmatriculările de mașini electrice, în cădere liberă. Bonusurile acordate de stat, principala cauză

Citește și: Parchetul General s-a autosesizat în urma declarațiilor antisemite ale Dianei Șoșoacă

Numărul mașinilor nou înmatriculate a crescut în primele nouă luni ale anului, față de același interval din anul trecut, dar mașinile complet electrice au înregistrat un picaj de 37%. O asociație din industrie vorbește despre o „lovitură crâncenă” dată de înjumătățirea subvențiilor acordate prin programul Rabla.

Înmatriculările au crescut cu 6% în România până la finalul lui septembrie, arată datele prezentate marți, 8 octombrie, de Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA). Mașinile alimentate cu motorină au înregistrat o creștere semnificativă, însă cel mai mare avans a fost înregistrat la vehiculele hibride simple.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Bolnavi şi… bolnavi. Căderea la pace

În România de după decembrie ’89, foarte multă lume ocolește deliberat legile, bunul simț, simțul măsurii și merge la risc având convingerea că în...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...