Web Analytics

„Infracţiuni la Viitorul Ştefăneşti. Fiul primăriţei, angajat al patronului Păun”

de | 8.03.2018 09:17 | Sport

13 nedelcu01# Dezvăluie ntrenorul Ion Nedelcu.

# Dvs ați fost antrenor la Viitorul Ștefănești…
– Da. Și după aceea am adus un băiat. Acesta a primit bani de la Bebe Păun vreo două luni, după care nu i-a mai dat nimic. A început să mintă, să aiurească omul. Păun a dat cu mașina într-un cap de pod și s-a nimerit să fie chiar la antrenorul lui. Ăsta i-a cerut banii, iar Păun i-a spus că nu are să-i dea bani că și-a rupt mașina la el la poartă. Este vorba de Ilie Florin. Apoi, la Ștefănești a venit antrenor Speriatu, care nu a cerut bani, ci doar să-i bage cartea de muncă pentru vechime. I-am spus că ăsta e un infractor și că eu plec de acolo că îmi este scârbă… Eu cred că am stat la Viitorul vreo 5 ani și în tot timpul ăsta s-au petrecut multe nereguli acolo. Știți foarte bine despre legitimațiile false despre care a scris și Jurnalul. Păun a spus că eu și cu un băiat m-am ocupat de aceste legitimări. Păi, eu puteam să fac ceva fără ștampilă? Asta era la președinte, adică la Păun. Toate documentele erau la el. Eu am vorbit cu jucătorii și am aflat adevărul. Erau născuți în 1998, iar pe legitimații figurau cu anul de naștere 2000. Fals și uz de fals! Cu acești copii el a câștigat multe cupe la juniori, medalii etc. În Franța s-a dus cu un portar născut în 1997 și au jucat la 2003. Omul nu e sănătos la cap!
# Dle Nedelcu, pe baza acestui palmares…
– Păi da! S-a dus cu un braț de cupe la Primărie să arate ce valoare are clubul. Vroia să-l vândă.
# Și cât a cerut pentru palmaresul ăsta?
– Am înțeles că a fost vorba în primă fază de 4 miliarde. Ăsta este un infractor și un găinar! Nu e mai bine să înființeze Primăria un alt club?

„Păun i-a păcălit mereu pe toți. Totul este ilegal”

# Revenind la tentativa de a vinde clubul autorităților locale, vă întreb care a fost finalitatea?
– Încă nu s-a concretizat nimic, dar prin primărița asta căreia îi face campanie pe acolo, că îmi este și silă de acest individ, vrea ceva… Bani. Să se înțeleagă faptul că Viitorul Ștefănești este al lui Păun, nu al Primăriei Ștefănești. Vrea ca Primăria să-i dea 4 miliarde și să preia echipa, ori să i se aprobe bugetul, care am înțeles că i s-a aprobat până la urmă 1,4 miliarde lei vechi.
# Păi cum poate Primăria să dea banii ăștia unui club privat?
– Asta e beleaua! Dacă avea un parteneriat, o asociere, era ceva corect. Nu au nicio hârtie. Păun i-a păcălit mereu pe toți. Totul este ilegal.
# Da, dar am înțeles că banii ăștia au fost aprobați pentru tot ce înseamnă sport în Ștefănești…
– Ce înseamnă sport în Ștefănești fără Viitorul lui Păun? Consilierii votează în neștiință de cauză!

„Credeți că dacă se dădeau 4 miliarde, Bebe Păun nu întorcea nimic?”

# Deci până la urmă a venit cu un proiect…
– A venit cu un buget sau mai bine spus cu ce îi trebuie lui. Primărița știind că a ajutat-o a spus că este echipa Ștefăneștiului și consilierii știind că au și ei unele proiecte de pus pe masă, au aprobat. Se spală unul pe altul și nu știu pe ce bază îi dau banii ăștia. Păi nu vedeți? Băiatul primăriței e angajat la Viitorul Ștefănești șamd. De aia se „vomită” bani acolo. Să fiți sigur că se întorc bani înapoi din ăia mulții! Credeți că dacă se dădeau 4 miliarde, Bebe Păun nu întorcea nimic? Chiar credeți că noi suntem niște proști?
# Am mai înțeles că Primăria Ștefănești a plătit direct către AJF Argeș niște facturi pentru Viitorul Ștefănești…
– Așa se cam face pe la toate primăriile, care nu au voie să facă așa ceva. Cum să plătească amenda primăria pentru un club de fotbal!
# Dvs aveți cunoștințe despre aceste practici din perioada în care erați la Ștefănești?
– Păi spunea Bebe Păun asta. Făcea referate pentru ce anume îi trebuia. Adică plata cartonașelor roșii, galbene, transport etc. Și, primăria plătea la AJF sau plătea el și apoi i se deconta. Infractori! La Ștefănești, la AJF Argeș etc.

„Cum se face că Viitorul Ştefăneşti nu este susţinut conform rezultatelor?”

13 paunBebe Păun, președinte Viitorul Ștefănești: „Nu este adevărat că am vrut să vând clubul Consiliului Local Ștefănești. De 5 ani mă rog de dânșii să se găsească o formă legală prin care să cedez gratis totul. Eu vreau să ies din acest club pentru că îmi consumă foarte mulți bani din familia mea. În momentul de față legal Primăria Ștefănești nu poate să preia un club privat. Nu poate să-și facă nicio structură sportivă în cadrul Primăriei pentru că nu este municipiu. Nu este adevărat că ni s-a alocat o anumită sumă de bani, ci s-au alocat bani pentru tot sportul din oraș. Nu numai Viitorul Ștefănești. Este și Școala de fotbal Constantin Schumacher, echipa de handbal a școlii de la Valea Mare etc. Ăștia sunt bani alocați nu pentru cea mai importantă structură din oraș, așa cum suntem noi… Eu nu cred că vor ajunge niște bani anul acesta către Viitorul de la Primăria Ștefănești. Dar, dacă ar ajunge, banii ăștia vor ajunge la fel ca și la biserici. Dânșii, fiind o singură persoană, tot evită legea 350, legea 69/2000… Printr-o hotărâre de Consiliu se alocă o anumită sumă și asta e. Este vorba de susținere financiară a cultelor și a bisericilor. Noi așa ne-am încadrat. Anul trecut la Viitorul a ajuns un miliard de la Primărie ca și anii trecuți. Totul conform legii… Anul acesta una a fost încadrarea, alta a fost făcută de un domn… știți dvs cine. Cum se face că Viitorul Ștefănești nu este susținut conform rezultatelor, conform legii? Primăria nu a plătit cartonașele pentru Viitorul către AJF, ci doar pentru barem și taxe pe vremea fostei conduceri a Primăriei. Așa cum fac o mare parte a primăriilor din Argeș și cum eu consider că nu este în regulă”.

„Bebe Păun nu e cu primăriţa, ci cu puterea, ca să se dea bani la echipă”

13 mincaMarian Mincă, fost vicepreședinte Viitorul Ștefănești: „Știu că unele facturi emise de AJF pentru Viitorul au fost plătite de Primăria Ștefănești. Nu știu pe ce bază! Dar, s-au plătit. 80% dintre primăriile din județ plătesc direct facturi emise de AJF, nu prin intermediul clubului așa cum ar fi normal. Referitor la Ștefănești, pot spune că Bebe Păun nu e cu primărița, ci cu puterea, ca să se dea bani la echipă. Probleme au fost și cu facturile de transport etc”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii