Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Informații referitoare la prevenirea violenței domestice, transmise angajaților S.C. Automobile Dacia

În ziua de 22 mai a.c., politiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au continuat evenimentele ocazionate de ,,Săptămâna Prevenirii Criminalității”, ziua fiind dedicată prevenirii violentei domestice.

Informații referitoare la prevenirea violenței domestice, transmise angajaților S.C. Automobile Dacia

Polițiștii de la ,,prevenire”, împreună cu un polițist din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, cu sprijinul inspectorilor din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeș – Compartimentul Violența în familie, precum și al reprezentanților Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, le-au vorbit angajatelor S.C. Automobile Dacia S.A., referitor la prevederile Codului Penal și ale Legii 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violenței domestice.

Citește și Micii românești au ajuns în Peru, în meniul restaurantului Manos Rumanas 

Specialiștii Compartimentului Violența în familie din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeș au transmis informații despre serviciile disponibile și modalitatea de accesare a acestora. Discuțiile purtate au vizat formele violenței domestice, efectele generate asupra copiilor, precum și resorturile psihologice implicate în decizia de a ieși dintr-o relație abuzivă.

De asemenea, polițiștii au lămuriri referitor la dreptul victimei unei fapte de violență domestică de a obține un ordin de protecție provizoriu sau un ordin de protecție (emis de instanța de judecată), precum și măsurile care de iau în situația nerespectării obligațiilor impude pin acestea.

Activitatea a avut un impact pozitiv și se desfășoară în temeiul buni colaborări între instituțiile publice implicate și S.C. Automobile Dacia S.A.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Pieton omorât în Argeș

Un accident cu victimă a avut loc pe DN 73, în comuna Stâlpeni. Un bărbat a murit după ce a fost...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită