Web Analytics

Inflaţia din zona euro, un nou record în luna ianuarie

de | 3.02.2022 08:45 | Actualitate, Economie

Inflaţia din zona euro a surprins miercuri pieţele financiare, atingând un nou record şi amplificând presiunea asupra Băncii Centrale Europene pentru a acţiona prin politica monetară, informează CNBC.


Costul vieţii pentru cele 16 naţiuni care împart moneda euro a crescut la 5,1% în ianuarie, în ciuda aşteptărilor pentru o scădere bruscă la 4,4%. Inflaţia din decembrie 2021 a fost de 5,0%. Euro a atins miercuri la un maxim al sesiunii de 1,1309 dolari pe unitate, în urma informaţiei.Consiliul guvernatorilor BCE se întruneşte săptămâna aceasta, un anunţ privind politica monetară urmând să aibă loc joi după-amiază.

Citește și: A murit un fost șef al Poliției Pitești

Banca centrală a zonei euro urmează să se concentreze pe inflaţie, riscurile geopolitice, recenta creştere a randamentelor obligaţiunilor şi implicaţiile acesteia asupra condiţiilor de finanţare. O altă întrebare cheie va fi modul în care politica monetară independentă poate fi stabilită în regiune, într-un moment în care băncile precum Rezerva Federală a SUA intră într-un ciclu de înăsprire puternică.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *