Web Analytics
scris miercuri, 11.09.2024

Inedit! Un argeşean traversează Europa pe bicicletă

Emil Cențiu va parcurge 2462 km și va trece prin 10 țări în 17 zile

Argeșeanul Emil Cențiu, pasionat de educație STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică) și Software Developer în Londra, a pornit din data de 30 august, din Trafalgar Square, Londra, pentru a strânge fonduri în sprijinul Romanian Science Festival (RSF), primul și cel mai mare festival național de promovare a științelor în rândul elevilor, organizat încă din 2019. Printre fondatorii festivalului se numără și piteșteanca Eliza Casapopol, inginer în Inteligența Artifcială în Olanda.

Inedit! Un argeşean traversează Europa pe bicicletă

Cele 10 țări prin care va trece ciclistul sunt Regatul Unit, Franța, Olanda, Belgia, Germania, Republica Cehă, Austria, Slovacia, Ungaria și România. Sosirea la Pitești este prevăzută pentru 17 septembrie, cu ocazia celei de-a cincea ediții a Romanian Science Festival. Anul acesta, RSF va ajunge în 16 sate și localități din patru județe: Argeș (18-21 septembrie), Maramureș (18-22 septembrie), Iași (2-5 octombrie), Cluj (11-13 octombrie).

Emil Cențiu: „Această călătorie este o invitație la reflecție, o oportunitate de a vedea lumea prin ochii unui explorator”

Emil Cențiu este implicat în acest proiect ca mentor încă de la prima ediție, când era student la Universitatea Bristol din Marea Britanie. În această călătorie este susținut de o echipă de voluntari RSF care se ocupă de toate detaliile logistice (planificarea traseului, rezervarea cazărilor și asigurarea proviziilor). Fondurile strânse, căci se pot face donații online la https://diasporalocala.galantom.ro/p/emil, vor contribui la sponsorizarea unei Caravane RSF în mediul rural, achiziționarea materialelor necesare pentru experimente și extinderea festivalului.
Emil Cențiu a declarat pentru RSF: „Nu cred că este niciun secret că drumul către cunoaștere este pavat cu efort. Această călătorie este o invitație la reflecție, o oportunitate de a vedea lumea prin ochii unui explorator, fie el științific sau sportiv. La fel cum un experiment necesită o pregătire meticuloasă și foarte multe ore de muncă, și această aventură mă va pune la încercare atât fizic, dar mai ales mental. Cu toate acestea, la fel ca în știință, satisfacția vine odată cu depășirea obstacolelor. Alătură-te în această călătorie și hai să demonstrăm împreună că știința este o aventură care merită tot efortul!”

Festivalul românesc a fost premiat la Berlin în 2022

Romanian Science Festival a adus știința în peste 200 de şcoli din România şi a ajuns la peste 133.000 de elevi din toate mediile sociale, prin metode practice, ateliere și programe de mentorat. În prezent, comunitatea mentorilor RSF este formată din peste 150 de persoane. În 2022, Romanian Science Festival a fost premiat la Berlin de către Falling Wall Foundation, în categoria Science Engagement, din peste 1350 de proiecte.

Citește și Ce șanse are FCSB în Europa League?

Citește și Greva polițiștilor olandezi a amânat meciurile echipei Ajax Amsterdam

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...