Inculpații din dosarul de proxenetism de la Curtea de Argeș au primit arest la domiciliu și control judiciar

de | 5.09.2017 08:17 | Actualitate

proxeneti

 

Cei 20 de inculpaţi din dosarul de proxenetism „LOVERBOY“  de la Curtea de Argeş au părăsit arestul. Judecătoria Curtea de Argeş a înlocuit măsura cu o alta – controlul judiciar – în cazul a patru inculpaţi şi cu arestul la domiciliu, pentru ceilalţi 16.

Deşi decizia a fost contestată la Tribunalul Argeş de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, judecătorii au respins contestaţia, permiţînd eliberarea proxeneţilor. Este vorba de scandalul izbucnit la începutul lunii iulie, când în Curtea de Argeş şi câteva comune limitrofe au fost făcute 32 percheziţii la persoane suspectate de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY“, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în state ale Uniunii Europene. Unele dintre prostituate erau chiar iubitele sau soţiile celor vizaţi, acestea vânzându-şi trupul în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Malta, Belgia şi Anglia. 20 de persoane au fost arestate, atunci, preventiv.

Pentru inculpații Florescu Adrian, Arsenescu Augustin, Popescu Remus, Moldoveanu Darie-Claudiu, Boncea Cosmin, Gri­gorescu Marius, Baciu Constantin, Bucur Răzvan, Varga Ştefan Dinu, Varga Robert Ştefan, Anghel Liviu Ionuţ, Ionescu Ştefan Marius, Gulie Petruţ Adrian, Preda Gheorghe, Cut Robert Alexandru, Gheorghe Ilie s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru  30 zile, începând cu data de 3 septembrie 2017 şi pînă la data de 2 octombrie 2017 inclusiv, în timp ce  Ghiţulete Vasile Iulius, Năstase Vasile, Pristavu Alexandru Constantin, Gojgărea Mihail au fost puși sub control judiciar.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii