Web Analytics

Incredibil! Aproape 50 de cazuri de agresiune a arbitrilor înregistrate la Comisia de disciplină a AJF numai în septembrie

de | 5.10.2017 10:15 | Sport

13 arbitriiDe-a dreptul incredibilă este situația fotbalului județean! Ne referim la raporturile făcute de arbitrii la fotbalul de Liga a IV-a și Liga a V-a. Agresiuni fizice, agresiuni verbale, injurii și tot tacâmul pentru un fotbal care pare din ce în ce mai neatractiv, dacă nu cumva unul care nu are nicio legătură cu performanța și chiar cu sportul în general.

Așa reiese cel puțin din ceea ce este postat pe site-ul AJF Argeș, acolo unde numai în luna septembrie a acestui an au fost înregistrate aproape 50 de cazuri de „indisciplină” a fotbaliștilor, suporterilor și a staff-ului administrativ al echipelor. Iată în continuare două cazuri de indisciplină, care își pun pecetea pe tot ce înseamnă activitatea AJF-ului condusă de același Cornel Sorescu. Mai mult decât atât, așa cum am promis în numărul trecut al Jurnalului, vom dezvălui întreaga rubedenie dintre arbitrii fotbalului argeșean, cel puțin așa cum au fost ei repartizați în ultima perioadă de timp. Bravo, domnule Sorescu (președinte AJF)! Bravo, domnule Edi Dumitrescu (președintele Comisiei arbitrilor din cadrul AJF)!

Meciul: A S Mirosi – A S Progresul Recea

# Liga a V-a, Sud, etapa 5
# Data 2017-09-24
# Echipa sanctionata: A S Mirosi
# Persoana sanctionata:
Medic – Lita George
# Abatere: In minutul 85 medicul echipei gazda intra pe terenul de joc fara permisiunea arbitrului, ma injura, il avertizez verbal ca o sa mentionez in raportul de joc.
# Rezolutie: Se suspenda 1 luna (26-09-2017 – 25-10-2017) conform art.53, pct.1 din Regulamentul Disciplinar FRF/AJF.
# Comisia: Comisia de disciplina
# Etape de suspendare: 1
# Suspendat din: 26-09-2017
# Data inregistrarii sanctiunii: 26-09-2017

Meciul: A S Mirosi – A S Progresul Recea

# Liga a V-a, Sud, etapa 5
# Data 2017-09-24
# Echipa sanctionata: A S Mirosi
# Abatere: Mentionez ca pe durata jocului, suporterii echipei gazda, au avut un comportament violent fata de brigada de arbitri. In minutul 60 la scorul de 2-1 pentru echipa gazda, arbitrul asitent – Nitulescu Petrut, anuleaza un gol echipei gazda pe motiv de ofsaid, moment in care un spectator arunca cu un pet de bere catre arbitrul asistent, moment in care opresc jocul ii aduc la cunostinta delegatului echipei gazda – Moga Sorin despre incident si il rog sa stea de vorba cu spectatotii pentru a-i calma. Acest lucru nu se intampla, delegatul echipei gazda refuza sa stea de vorba cu spectatorii, ba mai mult incepe sa protesteze si el spunandu-mi „ca atat imi trebuie sa opresc jocul ca imi arata el dupa meci”. In minutul 85 cand echipa oaspete egaleaza un spectator arunca cu o bricheta catre acelasi arbitru asistent. Dupa terminarea jocului in timp ce ne indreptam spre vestiar, un spectator vine la mine, ma injura, ma scuipa, iar apoi ma loveste cu pumnul in zona gatului. Un alt spectator se indreapta catre arbitrul asistent – Nitulescu Petrut, il injura, ii baga mana in gat si il trage de tricou. Intervine in aplanarea situatiei, delegatul echipei gazda – Moga Sorin.
# Rezolutie: Acorda avertisment clubului A.S. Mirosi, avand in vedere adresa nr. 17801923/25-09-2017, emisa de IPJ Arges – Post Politie Mirosi, conform art.15, coroborat cu art.43, din Regulamentul Disciplinar.
# Comisia: Comisia de disciplina
# Suspendat din: 26-09-2017
# Data inregistrarii sanctiunii: 26-09-2017

Fii, nepoţi, naşi, fini şi alte grade de rudenie între arbitrii delegaţi în ultima perioadă în fotbalul judeţean

Așa cum spuneam în numărul trecut al Jurnalului, arbitrii din fotbalul județean sunt delegați în funcție de gradul de rudenie. Cel puțin, după ce conducerea AJF-ului s-a debarasat de Mihai Ghiberdel, cel care a condus Comisia de arbitri în ultimii ani și a fost adus Edi Dumitrescu, fostul arbitru asistent de Liga I, situația a devenit una cu totul alta. Este evident că Edi Dumitrescu nu controlează această comisie, iar cel care taie și spânzură în delegarea arbitrilor este un anume Ion Ionescu, cel care și-a delegat fiul, pe Mihai Ionescu în peste 12 jocuri, nepotul Nicușor Marin, în peste 7 jocuri și nepotul Tedy Măceașă, în peste 7 jocuri, fără a-și da testele fizice și fără să mai arbitreze timp de 3 ani. De asemenea, a mai fost delegat în aproape 10 meciuri Iulian Călin, cel care este nașul lui Mădălin Dumitru, care a bifat peste 6 jocuri și naș al lui Mihai Ionescu, fiul ”creierului” Ion Ionescu. La rândul său, Mihai Ionescu este nașul lui Marius Naidin, care este și el nașul lui Nicușor Marin. Nu în ultimul rând, vă mai spunem că și Adrian Dincă este finul aceluiași Iulian Călin, arbitru care a primit peste 12 delegări în fotbalul județean. Nu putem să nu menționăm că de fapt se invocă lipsa de arbitri de pe vremea lui Ghiberdel, însă realitatea este că un personaj face toate cărțile în fotbalul județean, iar acesta este, așa cum am spus, Ion Ionescu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii