Incident cu Consulul Onorific al Serbiei la Pitești: poliția l-a alergat în trafic fiindcă a condus băut

de | 18.01.2020 | Actualitate

Un cetățean străin a fost reținut, vineri noapte, de polițiștii din București, după ce a refuzat să oprească la semnalul agenților Brigăzii Rutiere. Potrivit unor surse judiciare, șoferul este Consulul Onorific al Serbiei la Pitești, David Azzato, sediul Consulatului fiind în Pitești. Mașina pe care o conducea, un Mercedes înmatriculat în Elveția, a fost sesizată de polițiști pe Șoseaua Pipera, la intersecția cu Calea Floreasca. Acolo au efectuat primul semnal de oprire, însă șoferul a refuzat să oprească. Polițiștii au continuat urmărirea și au solicitat sprijinul colegilor din zonă.

Alt echipaj de poliție a efectuat semnal de oprire autovehiculului, însă acesta nu a oprit și a lovit autospeciala de poliție. Politista din mașină a fost rănită ușor. Într- un final, mașina consulului a fost oprită, iar el și ocupanții au fost imobilizați. Consulul a prezentat un document eliberat de MAE. Testul de alcoolemie a rezultat 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i s- a întocmit dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă pentru că a lovit o mașină de poliție în care se afla o polițistă. Aceasta a fost rănită ușor și transportată la Spitalul Floreasca. Este în afara oricărui pericol, doar autospeciala este avariată. Șoferului i s- a reținut și permisul de conducere pe perioada cercetărilor.

Atunci când l-au oprit polițiştii, consulul ar fi repetat obsesiv că s-a speriat de poliţie, că i-a fost frică. Dialogul ar fi avut loc în limba engleză. Când a fost coborât din mașină, consulul ar fi devenit recalcitrant, motiv pentru care polițiștii l- au imobilizat legal cu cătușe pentru că nu s- a conformat. Ulterior, acesta a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere. Cazul este cercetat la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 București. (Foto descriptiv)

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Pitești. Decizie privind  organizarea Orășelului Copiilor, în acest an
Pitești. Decizie privind organizarea Orășelului Copiilor, în acest an

Primăria Pitești a hotărât ca în acest an, dar și în anii ce urmează să nu se mai organizeze “Orășelul Copiilor”. Nici anul trecut piteștenii nu au mai avut parte de distracție la Orășelul Copiilor, din cauza vremurilor pandemice. Ultima dată, acesta a fost organizat...

Sinaxar: Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României
Sinaxar: Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

Sfântul Apostol Andrei a fost fratele Sfântului Petru și împreună au fost primii ucenici ai lui Hristos. Dupa Pogorarea Sfantului Duh, prin tragere la sorti, Apostolii au primit teritoriile unde sa predice. Astfel, Sfantul Apostol Andrei va predica in Scytia si Asia...