Web Analytics

Incident cu Consulul Onorific al Serbiei la Pitești: poliția l-a alergat în trafic fiindcă a condus băut

de | 18.01.2020 15:50 | Actualitate

Un cetățean străin a fost reținut, vineri noapte, de polițiștii din București, după ce a refuzat să oprească la semnalul agenților Brigăzii Rutiere. Potrivit unor surse judiciare, șoferul este Consulul Onorific al Serbiei la Pitești, David Azzato, sediul Consulatului fiind în Pitești. Mașina pe care o conducea, un Mercedes înmatriculat în Elveția, a fost sesizată de polițiști pe Șoseaua Pipera, la intersecția cu Calea Floreasca. Acolo au efectuat primul semnal de oprire, însă șoferul a refuzat să oprească. Polițiștii au continuat urmărirea și au solicitat sprijinul colegilor din zonă.

Alt echipaj de poliție a efectuat semnal de oprire autovehiculului, însă acesta nu a oprit și a lovit autospeciala de poliție. Politista din mașină a fost rănită ușor. Într- un final, mașina consulului a fost oprită, iar el și ocupanții au fost imobilizați. Consulul a prezentat un document eliberat de MAE. Testul de alcoolemie a rezultat 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i s- a întocmit dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă pentru că a lovit o mașină de poliție în care se afla o polițistă. Aceasta a fost rănită ușor și transportată la Spitalul Floreasca. Este în afara oricărui pericol, doar autospeciala este avariată. Șoferului i s- a reținut și permisul de conducere pe perioada cercetărilor.

Atunci când l-au oprit polițiştii, consulul ar fi repetat obsesiv că s-a speriat de poliţie, că i-a fost frică. Dialogul ar fi avut loc în limba engleză. Când a fost coborât din mașină, consulul ar fi devenit recalcitrant, motiv pentru care polițiștii l- au imobilizat legal cu cătușe pentru că nu s- a conformat. Ulterior, acesta a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere. Cazul este cercetat la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 București. (Foto descriptiv)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii