Web Analytics

Închisoare cu suspendare pentru fostul primar de la Nucșoara

de | 12.10.2018 09:49 | Actualitate

Joi, Tribunalul Argeş l-a condamnat pe fostul primar al comunei argeşene Nucşoara la trei ani de închisoare cu suspendare după ce, împreună cu un funcţionar al primăriei şi alte două persoane au obţinut obţinut ilegale de la APIA fonduri în valoare de 987.616,54 lei. Şi ceilalţi trei inculpați din dosar, printre care și un referent al Primăriei Nucșoara, au fost condamnaţi odată cu fostul edil. Decizia instanţei poate fi atacată cu apel.

Cei patru au fost trimiși în instanță de către DNA  anul trecut, pentru fapt din 2011

„Inculpatul Berevoianu Corneliu, în calitate de primar al localităţii Nucşoara, judeţul Argeş, a dispus efectuarea unor menţiuni false în Registrul Agricol al comunei Nucşoara, judeţul Argeş, respectiv deschiderea poziţiei de rol agricol pentru Obştea Scărişoara Mică.() În baza noilor menţiuni necorespunzătoare realităţii din registrul agricol al comunei Nucşoara, referitoare la încheierea contractului de comodat, inculpatul Berevoianu Corneliu a dispus eliberarea unei adeverinţe de rol agricol pentru obştea respectivă, pe care a şi semnat-o, care conţine menţiuni false, fiind întocmită pe baza contractului de comodat ce conţine date necorespunzătoare realităţii şi a menţiunilor false din Registrul Agricol“, se arăta în rechizitoriu.

Joi Tribunalul Argeş l-a condamnat pe fostul primar la trei ani închisoare (pentru instigare la fals intelectual şi fals intelectual şi folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.
Împreună cu primarul a fost condamnată şi Leontina Veronica Berjea, fost referent superior în cadrul Primăriei comunei Nucşoara, care a primit  doi ani închisoare cu suspendare, pe o perioadă de supraveghere de doi ani.
Nae Bălăianu a fost condamnat la trei ani, tot cu suspendare, iar Liviu Fulga, şi el inculpat în dosar, a primit  doi ani cu suspendare
Potrivi deciziei instanţei, care nu este definitivă, inculpaţii sunt obligaţi şi la plata prejudiciului.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii