Web Analytics

Închisoare pentru insistența de a mitui un polițist

de | 25.02.2017 14:33 | Actualitate

dga mita muresInculpata M.E.E., în calitate de director departament cereale la o societate comercială, în intervalul 28-29 aprilie 2016, a dat, în două rânduri, suma de 700 lei unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu, pentru a îndeplini un act contrar îndatoririlor de serviciu în dosarul penal întocmit unui angajat al societății.
În fapt, polițistul a fost abordat de inculpata M.E.E. care i-a înmânat mai multe documente şi înscrisuri pe care să le ataşeze la dosarul instrumentat şi în care era cercetat şoferul societăţii comerciale pentru comiterea unei infracţiuni la regimul rutier. După plecarea inculpatei, polițistul a găsit pe biroul său, printre documente, un plic ce conţinea două bancnote de 100 lei. Ofițerul a sesizat imediat D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Constanţa, iar la data de 29.04.2016 ofițerii acestui serviciu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au organizat o acţiune de prindere în flagrant, ocazie cu care M.E.E. a fost surprinsă în timp ce oferea 500 de lei ofițerului de poliție, în același scop. Ca urmare a cercetărilor, aceasta a recunoscut că a oferit încă 200 de lei în ziua precedentă și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea celei în cauză la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de 3 ani pentru săvârşirea infracţinii de dare de mită. Totodată, se va aplica obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioada de 30 de zile.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii