Web Analytics
scris miercuri, 14.06.2023

Închisoare pentru difuzarea de imagini intime fără consimţământul persoanei. Legea a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea şi completarea art. 226 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, anunță Agerpres.

Închisoare pentru difuzarea de imagini intime fără consimţământul persoanei. Legea a fost promulgată

Actul normativ prevede că divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate, fără consimţământul acesteia, de natură să-i provoace o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale, va fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Citește și: Fetiță de 7 ani, în stare gravă după ce a fost lovită cu maşina de mama ei

Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea art. 226 din Legea nr. 286/20019, în vederea incriminării divulgării, difuzării, prezentării sau transmiterii, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale.

„Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, arată legea promulgată de către şeful statului.

Actul normativ mai stabileşte şi sensul „imagine intimă”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *