Începe să funcționeze transportul public metropolitan: Pitești – Bradu – Bascov – Mărăcineni

de | 31.08.2022 16:46 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

De mâine, 1 septembrie 2022, va începe să funcționeze transportul public metropolitan – Pitești – Bradu – Bascov – Mărăcineni. Operatorul regional PUBLITRANS 2000 S.A și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești vor asigura serviciile de transport public local pe raza zonei metropolitane: Municipiul Pitești și comunele Bradu, Bascov și Mărăcineni.

Astăzi, la Primăria Pitești, primarul Cristian Gentea, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, primarii celor trei comune Gheorghe Stancu (Bascov), Nicolae Dascălu (Mărăcineni), Dan Stroe (Bradu) și conducerile Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești și PUBLITRANS 2000 S.A au prezentat ultimele informații legate de program.

Astfel, mâine, 1 septembrie, se va semna contractul de delegare a gestiunii, contract ce va intra în vigoare la data semnării, iar noutatea este dată de transportul public metropolitan. Valoarea contractului este de peste 600 de milioane de lei și se va derula pe 10 ani. 

Din ianuarie 2023 se alătură transportului metropolitan și comuna Oarja. ”La începutul mandatului, când am anunțat că vom înființa acest ADI pentru transport foarte puțină lume a fost optimistă. Știu că am trecut prin multe probleme și numai faptul că toți ne-am dorit acest transport metropolitan pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor a făcut ca lucrurile să meargă. Ceea ce am realizat noi este deja un exemplu de bună practică pentru colegii din alte județe. Îmi doresc ca și transportul județean să fie integrat în cadrul acestui transport metropolitan pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții. Îmi doresc să se dezvolte cât mai mult chiar dacă, spre exemplu, intrarea comunei Oarja în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ne-a stricat programul județean care tocmai fusese aprobat cu o lună în urmă. Acum va trebui să îl reevaluăm și să îl supunem din nou votului. Dar lucru acesta nu ne deranjează pentru că ne dorim să creăm ceva util. Programul județean de transport va mai putea fi însă modificat maxim o lună – două de zile pentru că după aceea vom scoate traseele la licitație și nu se va mai putea interveni”, a spus Marius Nicolaescu, vicepreședinte CJ Argeș. 

Citește și Patru școli din Argeș, incluse în programul „Masă caldă”

Programul de circulație al mijloacelor de transport public, în zona metropolitană, va fi afișat pe site-ul operatorului Publitrans 2000 S.A https://www.publitrans2000.ro cât și în stațiile de autobuz. 

Noile trasee operaționale:

– Linia 12, Pitești (Comisariat) – Bradu;

– Linia 15, Pitești (Teatrul „Alexandru Davila”) – Mărăcineni;

– Linia 11, Bascov (Schiau) – Pitești (Centrul Cultural Județean Argeș);

– Linia 14, Pitești (Alprom) – Bascov (Prislop) 

Tarifele de călătorie, valabile începând cu data de 01 septembrie 2022, sunt detaliate pe site-ul Publitrans 2000 S.A. https://www.publitrans2000.ro

Noutăți:

– prețul unei călătorii integrate pe bază de bilet este de 2,5 lei;

– prețul unui abonament nenominal integrat (toate traseele) pentru o zi este de 10 lei;

– prețul unui abonament integrat (toate traseele) pentru o lună este de 80 lei.

Biletele de călătorie pot fi procurate de la: 

– casele de bilete;

– automatele de bilete;

– din autobuzele dotate cu POS-urile marcate cu inscripția Mastercard sau Visa, cu carduri tip contactless, Mastercard sau Visa.

Abonamentele pot fi procurate de la casele de bilete.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *