Începe Festivalul Naţional de Muzică Lăutărească Veche „Zavaidoc”

de | 21.11.2019 13:09 | Actualitate, Cultura, Home

# Biletele s-au epuizat în doar două zile

Sâmbătă, 23 noiembrie, cu începere de la ora 18, la sediul Filarmonicii Pitești va începe a XIV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche „Zavaidoc”.
Evenimentul, organizat de Primăria Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, și-a propus revigorarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului și omagierea lui Zavaidoc, pe numele adevărat Marin Teodorescu, un lăutar de prestigiu al perioadei interbelice, născut la Pitești, la 8 martie 1896.
Festivalul va cuprinde un concurs de interpretare, festivitatea de premiere și recitaluri extraordinare, susținute de consacrați ai genului. La concurs se pot înscrie soliști vocali din toată țara care au depășit vârsta de 18 ani și care vor susține două probe de aptitudini muzicale: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament, și o piesă de muzică lăutărească veche, cu acompaniament. Înscrierile pentru preselecție se pot face până pe data de 22 noiembrie, fie direct la sediul Centrului Cultural Pitești, la adresa Casa Cărții, municipiul Pitești, strada Craiovei nr. 2, cod 110013, bloc G1, scara C, județul Argeș, la numărul de telefon/fax al Centrului Cultural Pitești – 0248219976, sau la adresa de e-mail a Centrului Cultural Pitești cultcentre@yahoo.com. Regulamentul și fișa de înscriere la Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche „Zavaidoc” sunt postate pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Juriul va fi format din Adrian Grigoraș (președinte), dirijorul Orchestrei de Muzică Populară Radio, Teodora Anca Negoescu, redactor muzical la Radio România, și Georgeta Chițoran-Orășanu, profesor de canto popular la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești.

Ionel Tudorache va susține un recital extraordinar

Preselecția va avea loc la sediul Filarmonicii Pitești, de pe Calea București nr.2 , sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10.00, iar concursul, festivitatea de premiere și recitalurile extraordinare se vor desfășura sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18.00, la sediul Filarmonicii Pitești. Invitații în recitalurile extraordinare ale festivalului sunt: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu, Paul Gheorghe, Grupul Vocal „Zavaidoc”. Acompaniază Taraful „Marin Alexandru”. Prezentatori vor fi realizatoarea tv Adina Roșca și interpretul de folclor Cătălin Doinaș. Întrucât biletele au fost epuizate în primele două zile de la punerea în vânzare, Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche „Zavaidoc”, ediția a XIV-a, va fi transmis în direct pe ecranul amplasat în Piața Primăriei Pitești.

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed