Web Analytics

Începe construcţia noului pod de la Dâmbovicioara

de | 3.02.2022 13:19 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

A trecut un an de la licitație, s-a procedat și la exproprieri (care au costat statul circa 65 de mii de lei), acum pot începe lucrările la noul pod care va traversa râul Dâmbovița în satul Podu Dâmboviței din Dâmbovicioara. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru o durată de execuție de zece luni și un termen de garanție de cinci ani, costul investiției fiind de peste 30 de milioane de lei.

Noul pod, cu o lungime totală de 170 de metri, va fi realizat la sud şi oblic faţă de vechea trecere, ceea ce presupune un pasaj de acces cu o lungime de 580 de metri şi o subtraversare printr-un podeţ, pentru a se realiza o cale de servitute. Va avea formă de arc metalic și va permite și circulația camioanelor de tonaj mare pe DN 73, spre și dinspre Brașov.

Podul existent din zidărie din moloane de piatră, ridicat iniţial de domnitorul Constantin Brâncoveanu şi declarat monument istoric, nu va fi demolat. Va fi restaurat şi pus în valoare ca obiectiv de interes turistic şi cultural, rămânând funcţional doar până la recepţia noii treceri peste râul Dâmboviţa.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Simona Bucura-Oprescu: „De pe Dealul Sasului pot fi încă observate tranşeele din Dâmbovicioara săpate în Primul Război Mondial”

Citește și Liber la exproprieri pentru podul de la Dâmbovicioara

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii