Web Analytics

Încep Zilele Orașului Mioveni. Iată programul complet

de | 27.06.2018 08:17 | Actualitate

zile mioveniÎn perioada 29 iunie – 1 iulie, oraşul Mioveni va îmbrăca straie de sărbătoare cu ocazia organizării festivităţilor dedicate Zilelor Oraşului Mioveni 2018, eveniment care marchează 533 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Printre vedetele invitate vor concerta Delia, Speak&Libelula, Nicolle Cherry, Olguța Berbec, Emilia Dorobanțu, cuplul Doinița și Ionuț Dolănescu și mulți alții. Iată programul complet:

Vineri, 29 iunie 2018, începe la ora 9.00 cu Sfânta Liturghie în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Catedrala Ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni pentru a-i celebra pe Patronii Spirituali ai orașului. La ora 16.00 la Centrul Cultural Mioveni va avea loc deschiderea oficială a Zileleor Orașului Mioveni – 533 de ani de la prim atestare documentară. Seria evenimentelor va continua cu premierea elevilor și sportivilor merituoși din Mioveni dar și a tinerilor care în acest an își sărbătoresc majoratul. De la ora 19.15 pe traseul de la Școala Veche – Primărie – Centrul Civic, se va desfășura Parada participanților la reconstituirea Bătăliei Istorice, urmată de un concert extraordinar al Filarmonicii Pitești de la ora 20.00, în Centrul Civic al Orașului.

Sâmbătă, 30 iunie, în cursul dimineții sunteți așteptați la Baza Sportivă Bemo pentru o vizită în tabăra militară, interacțiune cu participanții la Bătălie, participarea la atelierul de gastronomie, iar de la ora 18.00, în aceeași locație, va avea loc reconstituirea Bătăliei Istorice din Primul Război Mondial, dintre România și Austro-Ungaria. Exercițiul tactic va avea loc pe albia râului, unde, după un scenariu de luptă cu muniție vor avea loc manevrele de atac, contraatac și atac final. Orașul Mioveni, este singurul din țară care va face o reconstituire de asemenea anvergură prin participarea unor numeroase grupuri, atât din străinătate (Bulgaria) cât și din țară. Tot de la ora 18.00 în Centrul Civic se va desfășura un spectacol de muzică ușoară, unde vor urca pe scenă artiști locali și trupele de dans ale Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia. Ora 20.00 îi va aduce în fața publicului pe Nicolle Cherry, Speak și Libelula, dar și pe Delia.

Duminică 1 iulie, seara va fi dedicată folclorului, unde de la ora 18.00 pe scena din centrul civic vor urca Ansamblurile Folclorice ale Centrului Cultural Mioveni, alături de interpreți locali, iar de la ora 19.30 Olguța Berbec, Emila Dorobanțu, Doinița și Ionuț Dolănescu, vă dau întâlnire la recitaluri de excepție.

Persoanele care vor să fie prezente la evenimentul care se va desfășura la Baza Sportivă Bemo, vor avea transportul asigurat cu trenulețul din oră în oră, cu plecare din fața Catedralei Ortodoxe Sf. Apostoli Petru și Pavel, începând cu ora 11.00 până la ora 19.00.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii