Web Analytics
scris vineri, 21.07.2023

Incendiu pe o suprafață de aproximativ 10 ha la Leordeni

Pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o miriște de grâu din localitatea Leordeni, satul Glâmbocata. Forțele de intervenție au constatat că incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 10 ha și au acționat pentru stingerea flăcărilor, iar pentru localizarea acestuia au primit sprijin de la un fermier care a folosit un utilaj pentru delimitarea suprafeței ce ardea. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

Incendiu pe o suprafață de aproximativ 10 ha la Leordeni

Citește și Piteșteni participanți la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovenia

Având în vedere situația prezentată ISU Argeș face apel la cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație. Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise! Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *