Web Analytics

Incendiu la Rafinăria Arpechim

de | 8.05.2018 09:01 | Actualitate

12 rafinarie 3

Echipaje ISU au intervenit, ieri, pentru stingerea unui posibil incendiu la rezervorul de țiței de 50 000 mc din incinta Arpechim. ISU Argeș a fost sesizat de către reprezentanții SPSU SC. Falck Fire Services. Pentru răcirea rezervorului de țiței, au intervenit din partea ISU Argeș 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

La sosirea primelor forțe ale ISU, se acționa, de către serviciul privat al obiectivului, cu apă și spumă, utilizând instalația fixă de pe rezervor și 4 autospeciale. De asemenea, erau acționate instalațiile inelare de protecție și răcire a rezervorului afectat și cel învecinat.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Argeș.

Până la ora 20.03, rezervorul s-a răcit prin intermediul tunurilor autospecialelor, ale tunurilor fixe și instalațiilor inelare. Timp de o oră, s-au efectuat măsurători ale temperaturii în cadrul rezervorului de țiței, atât la capacul rezervorului, cât și în lichid.

Intervenția s-a încheiat la ora 21:14, când s-a constatat că nu mai este niciun pericol de incendiu. Au ars doar elemente din structura rezervorului, nu produs petrolier.

O autospecială din partea ISU și una din partea serviciului privat au rămas pe timpul nopții pentru a monitoriza starea rezervorului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii