Web Analytics

Incendiile la vegetația uscată au făcut prăpăd în Argeș

de | 16.10.2018 13:57 | Actualitate

 

 

 

În ziua de 15.10.2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la mai multe incendii la vegetația uscată.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Bradu a intervenit în localitatea Oarja, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars la primul proprietar aproximativ 3.500 mp de vegetație uscată și 300 kg de gunoi menajer,

iar la al doilea proprietar aproximativ 4.500 mp de vegetație uscată.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Bradu a intervenit în localitatea Suseni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 5.000 mp miriște și 10.000 mp de vegetație uscată.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Băiculești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată.

 

Două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Pitești au intervenit în localitatea Bascov, strada Mica, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars aproximativ 15.000 mp de vegetație uscată.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Garda de Intervenție nr. 2 Topoloveni a intervenit în localitatea Bogați, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată și litieră și 1.000 kg de gunoi menajer.

 

Două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă de la Garda de Intervenție nr. 2 Topoloveni au intervenit în localitatea Topoloveni, strada Nucilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată, chiar în apropierea căii ferate. Timp de aproximativ 50 de minute, traficul feroviar a fost oprit, din cauza fumului dens și a vizibilității reduse. Au ars aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Bradu a intervenit în localitatea Călinești, sat Gorganu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars: aproximativ 3 ha de miriște și 2 ha de vegetație uscată și mărăciniș.

 

Două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Pitești au intervenit în localitatea Mărăcineni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la miriște, care s-a extins și la vegetația uscată din plantația de cireși a Institutului Pomicol. Au ars la primul proprietar aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată, 5 ml de gard și 500 kg baloți de fân. La Institutul Pomicol au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată în plantația de cireși.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Garda de Intervenție nr. 2 Topoloveni a intervenit în localitatea Leordeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată și miriște.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Băiculești, sat Mănicești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars aproximativ 4 ha de vegetație uscată.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Secția de pompieri Costești – Punctul de Lucru Stolnici a intervenit în localitatea Bârla, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Garda de Intervenție nr. 2 Topoloveni a intervenit în localitatea Călinești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars aproximativ 5 ha de vegetație uscată și miriște.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Băiculești, sat Zigoneni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. A ars aproximativ un hectar de vegetație uscată.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Secția de pompieri Costești a intervenit în localitatea Buzoești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată.

 

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Garda de Intervenție nr. 2 Topoloveni a intervenit în localitatea Călinești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. Au ars aproximativ 10 ha de vegetație uscată și mărăciniș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii