Web Analytics
scris joi, 02.11.2023

Incendii de vegetație uscată în Buzoești, Băiculești, Mioveni și Rociu

În perioada 01.11.2023, ora 08:00 – 02.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a patru incendii de vegetație uscată. În urma evenimentelor a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 210.000 mp.

Incendii de vegetație uscată în Buzoești, Băiculești, Mioveni și Rociu

Acestea s-au produs, după cum urmează:

– localitatea Buzoești, unde au ars aproximativ 150.000 mp de vegetație uscată, mărăciniș și miriște rămasă în urma recoltării cerealelor. În sprijinul pompierilor, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Buzoești a intervenit cu un tractor pentru brăzdarea terenului, delimitând zona, oprind astfel incendiul din propagare;

– localitatea Băiculești, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de teren de aproximativ 60.000 mp;

– orașul Mioveni, unde au ars aproximativ 30 mp de vegetație uscată. Pompierii, prin intervenția operativă la fața locului, au reușit să stingă incendiul, care prezenta pericol de propagare la un lan de porumb din apropiere;

– comuna Rociu, unde au ars aproximativ 200 mp de vegetație uscată;

Citește și Cercetări finalizate de polițiștii argeșeni într-un dosar penal de braconaj piscicol

ISU Argeș reamintește că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise! Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *