Web Analytics

Incendii în 10 localități din Argeș într-o singură zi

de | 1.04.2019 12:07 | Actualitate

 

În ziua de 31.03.2019, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la peste 10 incendii de vegetație uscată și mărăciniș izbucnite în localitățile Ștefănești, Mălureni, Călinești, Priboieni, Cetățeni, Oarja, Pietroșani, Costești și Godeni.

Toate evenimentele menționate au fost generate de utilizarea focului deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. În urma acestor incendii, au fost afectate aproximativ 54 de ha de vegetație uscată, dar și 90 de puieți de pruni, 4 sălcii, 20 de salcâmi, 50 ml gard și peste 300 stâlpi din lemn pentru gard.

De asemenea, un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în localitatea Corbi, sat Stănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La intervenție au participat și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Domnești și Corbi. Au ars: casa construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 25 mp, bunurile din interior și 10 ml de gard.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii