S-a mai încheiat, în primă instanță, un litigiu dintre cele multe apărute după ce s-a produs reorganizarea aparatului administrativ al municipiului Câmpulung. De data aceasta a fost o confirmare a unei hotărâri date de instanță înainte de judecarea procesului pe fond, hotărâre în baza căreia au fost suspendate efectele actului de reorganizare în privința Compartimentului Protecție Civilă din Primărie.
Reorganizarea inițiată de către primărița Elena Lasconi a provocat o duzină de procese în contencios administrativ. Trei au fost încheiate la prima instanță, două fiind câștigate de contestatarii modificărilor aduse organigramei, unul câștigat de Primărie. Iar un al doilea succes al nemulțumiților a fost înregistrat săptămâna trecută.
Hotărârea Consiliului Local de reorganizare a aparatului de specialitate al primarului, adoptată la început de 2021, a prevăzut desființarea Compartimentului Protecție Civilă, mutarea unuia dintre posturile acestuia în cadrul altei structuri și desființarea celui de-al doilea post, funcționarului în cauză fiindu-i desfăcut contractul de muncă. Doar că postul menținut a devenit vacant, după ce funcționarul în cauză a vrut să scape de noua orânduire, iar angajatul rămas pe drumuri s-a adresat instanței. A cerut revenirea la situația anterioară, adică la existența de sine stătătoare a compartimentului și reangajarea pe post. Și a obținut ambele lucruri cu caracter temporar, atunci când, înainte de judecata pe fond a procesului, instanța a suspendat efectele reorganizării. Marcel Florian Pârșan (foto), cel concediat, a fost reprimit la muncă, iar Consiliul Local a trebuit să modifice organigrama, reînființând Compartimentul de Protecție Civilă.
Citește și Lasconi Ultras, ultima găselniţă a primăriţei din Câmpulung
În februarie, un alt salariat a câștigat procesul cu Primăria și a fost reangajat
Pe fond, procesul a durat aproape un an. Și s-a finalizat cu confirmarea celor decise de instanță ca măsură provizorie. În plus, Pârșan de la Protecție Civilă trebuie să primească salariile de care a fost lipsit pe perioada concedierii, iar pârâții, adică Primăria, primarul și Consiliul Local, trebuie să-i dea și o mie de lei pentru cheltuielile de judecată.
Hotărârea poate fi atacată cu recurs. La fel ca și o alta, pronunțată în februarie, prin care un alt disponibilizat, Gabriel Corleanu, a fost repus pe post și s-a ales și cu salariile recuperate, indexate și actualizate.
Cătălin Ioan Butoiu
Citește și Protocol de 15.000 de lei la Primăria Câmpulung
0 Comentarii