Web Analytics

Încă un eșec al justiției române: Dosarul privind violenţele împotriva activistului de mediu Gabriel Păun se închide fiindcă faptele s-au prescris

de | 9.09.2023 21:39 | Actualitate, Home

Dosarul penal deschis în urmă cu peste opt ani, care vizează fapte de violenţă împotriva activistului de mediu Gabriel Păun, bătut în timp ce făcea fotografii într-o pădure, se închide, întrucât faptele s-au prescris. Judecătoria Haţeg a dispus, săptămâna aceasta, încetarea procesului penal faţă de bărbatul care l-a atacat, a scris Gabriel Păun pe pagina de Facebook.

Citește și: Un tren CFR a ratat gara în care trebuia să oprească

  • „Dosarul cazului Râul Alb din Retezat, în care 6 golani au încercat să mă ucidă, s-a prescris. 8 ani și 4 luni au trecut de la tragicul incident până astăzi. Un caz rar, în care cei care m-au bătut în mod repetat cu pumnii și picioarele au fost filmați. Eu eram pe domeniul public, pașnic și făceam o poză.
  • Imaginile au făcut înconjurul lumii și încă îl mai fac. Spre deosebire de alte incidente violente cu autori necunoscuți, justiția a avut la dispoziție toate dovezile necesare pentru a prinde și pedepsi făptașii încă din prima zi.
  • S-au schimbat mai mulți procurori de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Primul a fost același care a anchetat cazul Colectiv. Fiecare a venit cu noi idei. Cazul a fost trimis în judecată. Apoi înapoi la alt procuror și din nou în judecată la Hațeg.
  • Ieri am primit vestea că atacatorii care au fost cercetați mereu în stare de libertate vor rămâne liberi și nepedepsiți căci legea Parlamentului de prescriere a crimelor îi ajută”, a scris Păun pe pagina de Facebook.
  • sursa: hotnews

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *