Web Analytics

Încă un deces cauzat de rujeolă, în ultima săptămână

de | 24.04.2024 07:05 | Actualitate, Home

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a afirmat, marţi, că în România s-au înregistrat, până în prezent, 13.000 de cazuri de rujeolă, fiind şi decese. Cel de-al 14-lea deces a fost înregistrat la o persoană cu comorbidităţi. Ea a precizat că acoperirea vaccinală în ţara noastră este puţin peste 80% din populaţia generală.

Citește și: Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation au dat în judecată statul român pentru sechestrul pus de autorități

 “Sunt peste 13.000 de infectări de la 1 ianuarie – 21 aprilie, cu raportări săptămânale. Din păcate, avem şi decese. Avem ultimul deces în ultima săptămână de raportare 14-21 aprilie la o persoană cu comorbidităţi, cu afectare severă anterioară prin sindrom imuno-deficitar dobândit HIV, avea şi tuberculoză, avea şi hepatită tip B şi o stare generală afectată. Ceea ce este cel mai important şi ce aş vrea să subliniez şi la acest caz şi la cazurile anterioare, un istoric necunoscut privind vaccinarea antirujeolică”, a declarat Ioana Stăncel. Ea a precizat că trebuie atrasă din nou atenţia asupra importanţei vaccinării. În 1990, România era campioană la vaccinare, cu o rată de 97%. Acum, e epidemie de rujeolă.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *