Încă o cauză pierdută de fostul primar de la Albeşti

de | 16.02.2017 11:35 | Dezvaluiri

17 naftanailaGăsit de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese, condamnat penal pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incorecte, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fostul primar al comunei Albeştii de Muscel a mai pierdut un proces. ANI a cerut anul trecut ca instanţa de judecată să constate nulitatea actelor a căror întocmire a dus la săvârşirea faptei de către fostul primar, iar cauza a fost soluţionată rapid.
La începutul acestei luni, Tribunalul Argeş a admis cererea Agenţiei de Integritate, astfel că actele adiţionale la contractul de concesiune în baza căruia s-au obţinut fonduri europene prin intermediul APIA au dispărut.
La constatările ANI şi, ulterior, la procese s-a ajuns din cauza implicării lui Ion Năftănăilă în conducerea Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi a Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel, prin intermediul căreia s-au obţinut banii de la APIA. Şi fostul viceprimar din mandatele anterioare, Cătălin Manta, ales anul trecut primar, a intrat în aceeaşi morişcă a Agenţiei Naţionale de Integritate, el fiind vicepreşedinte al Asociaţiei. La final de 2016, Manta a pierdut definitiv procesul cu ANI şi, pe cale de consecinţă, a rămas fără mandatul de primar, comuna Albeştii de Muscel neavând atunci nici viceprimar ales. Ulterior, Manta s-a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României printr-o contestaţie în anulare, însă, pe 1 februarie 2017, cererea i-a fost respinsă. Acum mai speră doar la o soluţionare favorabilă a unei alte căi extraordinare de atac, revizuirea, aflată tot pe rolul Înaltei Curţi.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

FC Argeș U19, lider în topul FRF
FC Argeș U19, lider în topul FRF

Federația Română de Fotbal a publicat clasamentul celor mai bune echipe din Campionatul Național Under 19 în 2021. Topul este condus de FC Argeș, care anul trecut a jucat finala acestei întreceri, pierdută la loviturile de departajare în fața celor de la Viitorul...