Web Analytics

Încă 350.000 de români vor primi carduri de energie pentru plata facturilor

de | 3.03.2023 07:32 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat, joi, că a identificat încă aproximativ 350.000 de beneficiarir eligibili ai sprijinului de 1.400 de lei pentru achitare facturilor la utilități, acordat prin intermediul cardurilor de energie.

Citește și: Doi români și-au vândut fetița unui pensionar din Franța, pentru 90.000 de euro

În situațiile în care nu s-a putut stabili câți oameni stau la aceeași locuință, Poșta Română a demarat un proces național de colectare a unor declarații pe propria răspundere, în care potențialii beneficiari au prezentat situația clară a locului de consum. Astfel, au fost colectate 458.323 de declarații, iar în urma verificărilor s-au identificat  350.738 noi locuri de consum eligibile, pentru care se vor distribui cardurile în următoarele zile.

De asemenea, în această perioadă, Poșta Română a emis 590.087 înștiințări privind neeligibilitatea (303.678 înștiințări pentru persoanele cu venit peste 2.000 lei și 286.409 înștiințări în cazul în care venitul mediu pe loc de consum este mai mare de 2.000 lei), care vor fi distribuite în toată țara până la 7 martie.

Citește și: Percheziții în România și Republica Moldova, într-un dosar de înşelăciune cu criptomonede şi spălare de bani

Dacă la un loc de consum sunt luate în calcul veniturile unei persoane care nu mai locuiește acolo, se recomandă: reglementarea juridică a situației reale; solicitarea unei anchete sociale la primărie, care să stabilească numărul și persoanele care locuiesc în fapt la locul de consum. Rezultatul se transmite la Poștă, iar ulterior se actualizează lista.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *