Web Analytics

Un nou pod inaugurat la Muşăteşti

de | 15.11.2018 12:59 | Economie

După finalizarea lucrărilor de asfaltare a drumului județean Stoenești – Dragoslavele, lucrare care continuă alte investiții de infrastructură județeană precum drumul Costești – Bradu (Pârvu Roșu), președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost prezent, în acest weekend, la inaugurarea oficială a altor două investiții de infrastructură din Argeș.
Astfel, duminică, 11 noiembrie, în comuna Mușătești a fost inaugurat noul pod din punctul Mailat, pod care face legătura, peste râul Vâlsan, între satele Muşăteşti, Robaia şi Rotăreşti. Alături de primarul Constantin Oancea și de comunitatea locală s-a aflat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, investiția fiind realizată și cu fonduri de la bugetul județean.
De altfel, din luna iunie 2016 și până în prezent, Consiliul Județean Argeș a sprijinit financiar administrația locală din comuna Mușătești pentru realizarea mai multor investiții, precum: gospodărie de apă pentru alimentarea cu apă a comunei; refacere pod trafic ușor peste râul Vâlsan, pe DC 267B, în punctul Mailat; reabilitare cămin cultural sat Stroești; reabilitare cămin cultural sat Robaia; reabilitare corp clădire laboratoare Școala cu clasele I-VIII, sat Stroești; reabilitare grup sanitar Școala Gimnazială cu clasele I-VIII, sat Robaia; reabilitare școala cu clasele I-VIII, sat Robaia; reabilitare dispensar uman, sat Stroești.

4,2 km de drum asfaltați la Teiu

În plus, sâmbătă, 10 noiembrie, în comuna Teiu a fost inaugurată una dintre cele mai importante investiții ale administrației publice locale și a primarului Florin Dumitru, realizată în parteneriat cu administrația județeană, dar și națională, o investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II) – asfaltarea Drumului Comunal 100 Teiu – Mozacu.
Au fost asfaltați 4,2 km de drum comunal, în proiect fiind incluse și realizarea șanțurilor, amenajarea terasamentelor și asfaltarea a 25 metri în lateral la fiecare intrare, 14 la număr pe acest drum comunal. Este vorba de un drum comunal care asigură legătura cu Drumul Județean 508 (Căteasca – Furduieşti – Teiu – Buta).
Tot pentru această zonă județului, Consiliul Județean Argeș a accesat un proiect cu finanțare europeană – „Modernizare DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Cătanele, în lungime de 42,034 km”. Pentru realizarea proiectului, la începutul anului a fost aprobat acordul de parteneriat între Consiliul Judeţul Argeş – lider de proiect – şi comunele Slobozia, Teiu, Căteasca, Mozăceni, Negraşi, Rociu şi Oarja, localitățile care sunt traversate de acest drum.
Valoarea totală a proiectului este de 99.818.008 lei. Contribuția Consiliul Județean Argeș este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.996.360 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Când incep lucrările la DJ 503, că povești din astea am mai auzit de multe ori?

Ultimele articole