Web Analytics

În urma unei recomandări a Avocatului Poporului, UPU de la Spitalul Judeţean a elaborat o procedură de prevenire a actelor de suicid

de | 7.05.2020 13:16 | Actualitate

La începutul acestui an, Avocatul Poporului, prin reprezentatul său din Argeș, Mihaela Stănciulescu (foto), a făcut o anchetă la Spitalul Județean. În cadrul acesteia s-a putut constata că Unitatea de Primiri Urgențe nu are organizat un compartiment de psihiatrie și nici măsuri pentru asigurarea protecției la autovătămare a pacienților internați. Mai pe românește, pentru cei cu tendințe de suicid și asta având în vedere că au existat, de-a lungul timpului, mai multe cazuri în care pacienții au recurs la gesturi extreme. De exemplu, în perioada noiembrie 2018-noiembrie 2019, numărul internărilor cu tentative de suicid la Spitalul Județean a fost 41, din care 21 bărbați și 20 femei.
Prin intermediul unei recomandări din luna februarie 2020, managerului Spitalului Județean de Urgență Pitești i s-a cerut să procedeze de îndată la elaborarea și implementarea unei proceduri interne privind aceste cazuri. Este vorba despre identificarea situațiilor care necesită asistență socială sau consiliere psihologică, inclusiv în cadrul UPU, cu sprijinul și implicarea serviciului de asistență socială din spital.
SJU Argeș și-a însușit Recomandarea nr. 37/17.02.2020 a Avocatului Poporului, elaborând o procedură operațională de identificare a situațiilor care necesită asistență socială sau consiliere psihologică. Iată ce bine prinde o tragere de mânecă a Avocatului Poporului în aceste vremuri de pandemie care pot duce la agravarea unor boli, sensibilități de care poate nici nu știm. Vedem ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung chiar weekend-ul trecut, când o pacientă confirmată ca având coronavirus s-a sinucis, tăindu-și venele!

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii