Web Analytics

În ultimii 13 ani, Câmpulungul a avut arhitect doar pentru o jumătate de mandat

de | 11.07.2018 17:19 | Politica si Administratie

7 dumitrescu 1252# A cincea încercare în doi ani s-a soldat tot cu un eşec

Primăria Câmpulung a rămas fără arhitect în anul 2005. Nu că nu ar fi existat debandadă în domeniul construcţiilor şi până atunci, însă ultimii ani au produs o escaladare a fenomenului. Mai mult, există proiecte ale administraţiei publice locale pentru care avizul unui profesionist inclus pe Tabloul Arhitecţilor din România este obligatoriu. Iar situaţia este rezolvată acum doar printr-o colaborare a Primăriei cu un specialist de la Consiliul Judeţean Argeş, în condiţiile în care recent a eşuat a cincea încercare de a angaja un funcţionar prin concurs.

Problema părea să fie rezolvată în anul 2014, atunci când Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a organizat concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de arhitect-şef al municipiului Câmpulung. Asta după ce se consemnase deja un eşec prin 2009. Cel care a devenit şef al Direcţiei Tehnice şi Urbanism a fost Dan Dumitrescu, om cu relații în Rucăr şi Grecia, dar a plecat din administraţia câmpulungeană după doar doi ani de activitate. Instabilitatea ulterioară la nivelul conducerii Primăriei a trecut subiectul arhitectului în plan secund, însă după alegerile din 2016 a fost reluată procedura selectării specialistului de care municipiul avea şi are mare nevoie. Şi au fost cinci încercări, trei în 2017 şi două în acest an.

Arhitectul-şef de la Ploieşti a picat concursul pentru Câmpulung

Pe 3 iulie, la ultimul concurs organizat la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, a fost prezent un singur candidat, Cristina Herţia. Aceasta a trecut de proba eliminatorie de testare a cunoştinţelor PC, apoi a susţinut proba scrisă şi a obţinut doar 47 de puncte. Rezultatul: „respins”, şi aşa a rămas şi după contestaţie, candidata fiind lipsită de posibilitatea de a primi un salariu de 10.070 lei la Primăria Câmpulung. Fost arhitect-şef la Primăria oraşului Breaza, venind de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Sighişoara, apoi arhitect-şef la municipiul Ploieşti, funcţii ocupate în doar doi-trei ani, câteodată doar cu numire pe perioadă determinată, Cristina Herţia trebuie să se întoarcă acum în Prahova, deşi presa locală susţine fie că este implicată în lucruri departe de lege, fie că se doreşte înlăturarea ei din fruntea Direcţiei de Urbanism.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii