Web Analytics

În toamnă se va împlini un an de la moartea soților Jugănaru. Cine mai face fotografii la Pitești?

de | 16.08.2022 12:01 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

În toamnă, prin octombrie, se va împlini un an de când familia Valeria și Gheorghe Jugănaru nu mai este. O familie exemplară, un model de bună înțelegere a pierit fulgerător din cauza ”bolii secolului”: Covid-19. El, cunoscut fotograf al Piteștilor, avea 74 de ani. Doamna – 66. Împreună au fost în viață, împreună au plecat ”dincolo”. De fapt, la puține ore distanță…

Citește și: Astăzi, când Gheorghe Jugănaru ar fi împlinit 75 de ani, piteștenii s-au gândit la el

Mulți cititori – dintre cei care i-au cunoscut pe acești oameni – ne întreabă dacă mai știm ceva despre familia lor, despre urmași, despre afacerea cu fotografiile. Nu prea multe. Am aflat câteva amănunte de la foștii parteneri ai d-lui Jugănaru, care au un punct de lucru în apropierea pasajului ”Magnolia”. De pildă, că fata lor, înfiată, trăiește la Pitești și că ea are, la rându-i, o fată, stabilită cu tatăl ei în Germania.


Dar cine se mai ocupă cu fotografiile la Pitești, cu developatul, cu prelucratul, fiindcă, da, mai sunt oameni care lucrează cu peliculă foto și vor să aibă pozele, cum erau odată, adunate în albume? Păi, în centrul municipiului, în afara acelui ”Foto Jugănaru” de pe bulevardul I.C. Brătianu, mai există un laborator, în apropiere, la ”Fortuna”, al d-lui Puiu Spirescu și unul la ”Mobilux”, în vecinătatea florarilor.
Cât despre fostul studio al d-lui Jugănaru de pe strada Armand Călinescu, spațiul respectiv a fost închiriat după moartea sa de cineva care se ocupa tot cu fotografia. Afacerea s-a dovedit, însă, nerentabilă și a fost închisă.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Om bun a fost … odihneasca-se in pace/linistit !

    Răspuns
  2. Un artist cu dogmă

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole