„Sunt utile pentru desfășurarea activității societății”, ne-a spus nonșalant directorul Mihai Marinescu (foto)
La societatea SC Apă Canal 2000 SA Pitești s-au achiziționat mai multe mașini Duster. Un număr de 8, mai exact. Informația ne-a atras atenția, mai ales că, de la 1 ianuarie 2022, a fost „ajustat”, adică majorat tariful pentru serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare. „Astfel, preţul pentru apă potabilă produsă, transportată şi distribuită include o creştere de 0,10 lei/mc pentru redevenţă şi de 0,10 lei/mc pentru amortizare, iar tariful pentru canalizare-epurare ape uzate include o creştere de 0,10 lei/mc pentru redevenţă şi de 0,05 lei/mc pentru amortizare”, transmitea Primăria Pitești într-un comunicat de la sfârșitul lunii decembrie 2021.
L-am contactat pe directorul SC Apă Canal 2000 SA, Mihail Marinescu, pentru a ne lămuri asupra necesității mașinilor în contextul majorărilor de prețuri, împovărătoare pentru piteșteni. „Sunt achiziționate de anul trecut, nu sunt achiziționate în ianuarie. Sunt prin programul RABLA, sunt necesare, sunt pentru cei din producție. Au fost bugetate. Nu am achiziționat mașini în mod nici nelegal, nici…. Sunt utile pentru desfășurarea activității societății. Sunt achiziționate pe tichete RABLA. De fapt, în ultimii ani de zile, toate achizițiile noastre de echipamente au fost prin programul RABLA”, a explicat Mihail Marinescu.
Citește și Panică mare la Apă Canal, cu proiectul de 9 milioane euro intrat în vizorul DNA
Directorul a mai susținut că mașinile sunt folosite doar la serviciu și că a fost montat GPS pe ele. „Normal că au GPS pe mașină. Nu știu dacă la momentul ăsta s-a montat la toată lumea”, a spus Mihail Marinescu, care nu a ratat ocazia să ne întrebe dacă acesta este subiect de scris! Da, este, domnule director! Pentru că piteștenii plătesc mai scump apa și canalul și conducerea SC Apă Canal cheltuie bani pe mașini noi, nu mai poate circula cu cele existente în parcul instituției.
De asemenea, s-a mai zvonit și că angajaților de la Apă Canal li s-ar deconta testele Covid. „De către cine să ni se deconteze, de către Casa de Asigurări? Nu intrăm în acea categorie. Noi decontăm salariaților, noi le facem pe cheltuială proprie salariaților testele Covid și le-am decontat până în acest moment”, ne-a răspuns directorul.
Citește și Un profesor din Piteşti reclamă că este taxat la canalizare pentru apa folosită la udarea grădinii
Pretul apei si al canalizarii este aprobat Primarie pe baza unui studiu si a unor justificari pertinente.Daca Primaria il aproba acesta va deveni functional.Presupunem ca cineva a verificat si intrebat de justificarea acestui pret.De aprobat, l-au aprobat alesii nostri.
Constatam ca totdeauna directorul acestei societati este vinovatul de serviciu.Se pare ca se forteaza cumva demiterea acestuia.
Pana la urma sefii dansului vor lua decizia finala daca vor considera ca nu face fata.
Reinoirea parcului auto se face periodic la toate intreprinderile, daca acest parc se invecheste.Daca nu se face, atunci tot noi reclamam ca scoate fum si polueaza si ne deranjeaza zgomotul.
Asa ca……….sa nu mai fim rautaciosi fara dovezi.
Problema este ca aceste masini sa fie date pe inventar unor persoane responsabile care sa le utilizeze cu grija si sa fie controlati periodic conform normelor in vigoare.
Foarte corecte mențiunile dumneavoastra. Daca nu se face, se spune ca nu face nimic. Daca se face, se spune ca se cheltuiesc banii. Este normala înnoirea parcului auto. Stiu ca dl director se zbate sa eficientizeze activitatea, sa mențină costurile sub control ca sa obțină economii. Poate realizati o analiza și asupra autovehiculelor cumpărate de alti furnizori de utilitati … apropo de preturile gazelor si energiei electrice, asa pentru informarea cititorilor.