Web Analytics

În stațiunile din sudul litoralului, înotul este interzis. Turiștii, scoși din apă cu poliția

de | 25.08.2022 15:43 | Actualitate, Home

În toate stațiunile din sudul litoralului este arborat steagul roșu de vânt puternic și valuri, așa că înotul este interzis. Salvamarii au cerut ajutor, după ce mai mulți turiști s-au avântat în larg, fără să țină cont de steagul roșu, iar apoi au devenit recalcitranți.
În Eforie Nord și în Jupiter, salvamarii au chemat poliția pentru că turiștii refuzau să iasă din apă. În această dimineață, trei turişti au fost salvaţi în ultima clipă de salvamarii din staţiunea Jupiter. Primul turist adus la mal a fost un bărbat de 62 de ani, din București. Când a văzut că bărbatul nu mai poate ajunge la mal, în loc să ceară ajutorul salvamarilor, cumnatul acestuia a intrat în marea învolburată după el. Valurile puternice l-au tras şi pe el în larg. Din fericire, salvamarii l-au observat la timp şi au reușit în cele din urmă să îl scoată din apă. Nu după mult timp, un alt bărbat de 54 de ani, tot din București, a fost la un pas să îşi piardă viaţa, după ce a fost dus de valuri în larg. Şi el a fost salvat de salvamari şi adus la mal.

Citește și: Microbuz cu români, accident în Austria. O femeie a murit, alte șase rănite


Meteorologii spun că pe litoral, vântul puternic va agita marea toată ziua, iar temperaturile se vor menține mai ridicate decât ar fi normal. În mare parte din țară este cod galben de caniculă până sâmbătă. De duminică însă e posibil ca vremea să se răcească.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole