Web Analytics

În slujba cetăţenilor! Patru decenii de la înfiinţarea secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean

de | 27.03.2013 20:45 | Actualitate

Săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean Argeş a avut loc şedinţa filialei Argeş a Societăţii Române de Cardiologie în cadrul căreia s-au sărbătorit patru decenii de la înfiinţarea secţiei de cardiologie a acestei unităţi medicale. Secția a fost înfiinţată de medicul Nae Corneliu, o personalitate marcantă a lumii medicale argeşene.
Manifestarea organizată de cardiologul Adrian Tase s-a bucurat de prezenţa medicilor, fiului medicului fondator, Cătălin Nae, care este directorul Institutului Naţional de Cercetări Aerospaţiale, viceprimarului Piteştiului, Laurenţiu Zidaru, prieteni ai medicului fondator şi mass-mediei locale. Cardiologul Adrian Tase a început manifestarea prin a sublinia faptul că medicul Corneliu Nae a avut curajul în 1973 de a înfiinţa o secţie de cardiologie în Piteşti, care a progresat de-a lungul timpului şi care este cea mai puternică secţie din regiunea Sud Muntenia. În cadrul manifestării, a fost dezvelită, în holul secției de cardiologie, o placă în memoria doctorului Corneliu Nae. După acest moment emoţionant, Adrian Tase a susţinut o prezentare despre un medicament pe bază de acid acetilsalicilic pentru prevenţia bolilor cardiovasculare. Cătălin Nae a făcut o prezentare referitoare la statistici, făcând referire şi la datele statistice folosite în medicină, iar la final, cardiologul Adrian Tase a prezentat noutăţile de la Congresul de Cardiologie Asia-Pacific, ce s-a desfăşurat în Thailanda şi la care a participat.

„Este greu să vorbești despre dr. Corneliu Nae după fiul său Cătălin, care l-a cunoscut într-o dimensiune umană excepțională, ca și după d-l. dr. Sorin Marinescu, care l-a cunoscut nemijlocit în perioada sa de apogeu profesional. Totuși, eu am avut șansa de a avea câte puțin din fiecare. L-am cunoscut ca om din fragedă copilărie, prin prisma prieteniei de familie. Era o personalitate excepțională, cu mentalitate de învingător, cu un gen de leadership nativ, venit din interior. Avea o mare disponibilitate de a ajuta oamenii, în primul rând pacienții, dar nu numai. Se bucura de viață, de meciurile din perioada de glorie a fotbalului nostru, de piesele de teatru, de ieșirile în mijlocul naturii. Din momentul în care am intrat la facultatea de medicină, d-l dr. Nae m-a primit în secție cu generozitate, mai ales în timpul stagiilor de vacanță. Atunci am învățat să fac injecții. Totodată, mi-am ascuțit simțul clinic, ascultând cu stetoscopul toți pacienții internați, interpretând electrocardiograme, încercând să înțeleg cum se pune un diagnostic în cardiologie, sau descifrând în foile de observație principii de tratament. Probabil că personalitatea sa și-a pus amprenta asupra dezvoltării carierei mele. Nu probabil, ci sigur!”, ne-a declarat medicul Adrian Tase.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii