Web Analytics

În scandalul „Piaţa Primăriei”, tăcerea nu-i de aur pentru dl. arhitect Soare

de | 25.03.2021 14:46 | Actualitate, Opinii

Chiar nu înțeleg de ce cunoscutul arhitect piteștean Pompiliu Soare vrea să iasă cu picioarele înainte din profesie. Preferă să tragă cearșaful peste cap și peste planșa de desen, sperând că astfel lucrurile se vor mai calma și piteștenii nu vor mai înjura. Pe rețelele sociale, în media sau chiar în piața publică al cărei ctitor este. Se înșală amarnic domnul arhitect. Noua Piață a Primăriei a intrat deja în gura piteștenilor, care o denumesc a măgăriei. Așa își sară oamenii inima pentru 30 de ani de kitch și viol sistematic exercitat de autorități asupra banului public.
Problema domnului arhitect Soare e că dacă tace, precum Sfinxul din Bucegi, vorbesc alții. Și îl fac muci. Știu că termenul nu e de planșă, nu e academic și îmi cer scuze pentru asta! Însă e din viața reală și foarte amară a unui obor de oraș, așa cum a devenit Piteștiul în ultimii 30 de ani. Cam de când e siluit din punct de vedere urbanistic, asta și cu largul concurs al unor magi ai arhitecturii de provincie, din rândul cărora face parte și domnul Soare.
Noi am avut bună-credință și l-am căutat de cel puțin două ori pe dl. arhitect Pompiliu Soare, să explice și să prezinte și punctul de vedere al domniei sale despre piață. Asta în calitate de tată, mamă, Demiurg și Zeus al ei. De Creator, fiindcă domnia sa a desenat-o pe planșă în nopțile cu lună plină, în care probabil se sfătuia cu fostul primar și estet Cornel Ionică. Piața Primăriei e un subiect de interes public, e făcută din banii piteștenilor și cei 140.000 sau 150.000 de viețuitori ai Piteștiului, cum ar spune arhiepiscopul Calinic, merită o explicație. Dacă domnul Soare tace ca peștele de mâl, atunci iese în lumina reflectoarelor și vorbește inginerul Gheorghe June, administratorul firmei despre care domnul arhitect sugerează că a apărut oarecum subit pe panoul informativ despre execuția lucrării. Iar June, băiat de șantier și cu un umor sănătos de betonieră, îl dă bine prin mortar pe arhitectul Soare, ridiculizându-l. Îl aneantizează profesional. Inginerul June trece în contul domnului Soare greșeli despre care sugerează că țin de ABC-ul profesiei de arhitect, culminând cu aceea că voia să amplaseze WC-ul lângă statuia lui Mircea cel Bătrân, probabil ca să aibă și voievodul unde să-și facă nevoile. O spune inginerul Gheorghe June, nu noi. Însă omul o face cu un umor care îl trimite în Caracalul profesiei de arhitect pe venerabilul domn Pompiliu Soare. De aceea revin și îl întreb pe acesta din urmă cum vrea să iasă din nobila profesie de arhitect spre apus de carieră? Cu onoare sau cu dezonoare? Fiindcă tăcerea nu-l ajută nicidecum. Dacă domnia sa tace, spațiul lăsat liber de lipsa de comunicare e ocupat imediat de alții. Buba s-a spart și, dacă vinovăția pentru măgăria cu piața e cumva în altă parte, nu în dreptul domniei sale, dl. arhitect Soare ar trebui să iasă din silenzio stampa. Ca să-și salveze imaginea și reputația.

Citește și Noua piaţă a primăriei a intrat deja în gura piteştenilor / Bombă! Arhitectul Soare spune că va întreba la Primăria Piteşti de ce i s-au modificat soluţiile din proiect

Citește și Piaţa Primăriei Piteşti, reabilitată cu peste 4 milioane euro

Citește și Prefectul Soare a dat-o afară, instanţa a dispus reangajarea ei

 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii