Web Analytics
scris luni, 26.12.2022

În prima zi de Crăciun, în UE  au intrat în vigoare noi reguli de securitate sanitară

Comisia Europeană a anunțat că în prima zi de Crăciun a intrat în vigoare noul cadru de securitate sanitară al Uniunii Europene, pe fondul amenițării care vine din China, acolo unde se estimează că peste 250 de milioane de oameni s-au îmbolnăvit de Coronavirus doar în luna decembrie.

În prima zi de Crăciun, în UE  au intrat în vigoare noi reguli de securitate sanitară

Citește și: Cu capra… agresivă prin centrul Piteştiului

„Începând de astăzi, elementele constitutive ale Uniunii Europene a sănătății intră în vigoare în mod oficial. Printre acestea se numără, de asemenea, pe lângă o serie de norme mai stricte ale UE privind amenințările transfrontaliere grave la adresa sănătății, un mandat mai puternic acordat Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și un nou cadru de urgență pentru contramăsurile medicale.

Citește și: O femeie și-a pierdut viața în prima zi de Crăciun. Femeia se întorcea de la tămâiat

Alături de mandatul extins al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și de instituirea Autorității pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară (HERA), UE dispune în prezent de instrumentele necesare pentru a se pregăti și pentru a reacționa mai eficient în cazul unei urgențe de sănătate publică”, a transmis, ieri, Comisia Europeană.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...