Web Analytics

În prima zi de Crăciun, în UE  au intrat în vigoare noi reguli de securitate sanitară

de | 26.12.2022 08:28 | Actualitate, Home

Comisia Europeană a anunțat că în prima zi de Crăciun a intrat în vigoare noul cadru de securitate sanitară al Uniunii Europene, pe fondul amenițării care vine din China, acolo unde se estimează că peste 250 de milioane de oameni s-au îmbolnăvit de Coronavirus doar în luna decembrie.

Citește și: Cu capra… agresivă prin centrul Piteştiului

„Începând de astăzi, elementele constitutive ale Uniunii Europene a sănătății intră în vigoare în mod oficial. Printre acestea se numără, de asemenea, pe lângă o serie de norme mai stricte ale UE privind amenințările transfrontaliere grave la adresa sănătății, un mandat mai puternic acordat Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și un nou cadru de urgență pentru contramăsurile medicale.

Citește și: O femeie și-a pierdut viața în prima zi de Crăciun. Femeia se întorcea de la tămâiat

Alături de mandatul extins al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și de instituirea Autorității pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară (HERA), UE dispune în prezent de instrumentele necesare pentru a se pregăti și pentru a reacționa mai eficient în cazul unei urgențe de sănătate publică”, a transmis, ieri, Comisia Europeană.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *